Laweciarz Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Szukałem i nie znalazłem. No właśnie. Próbował ktoś? To wbrew pozorom nie takie proste, albo nie wiem czegoś oczywistego. Nie chodzi mi o formatowanie przy pomocy dodatkowego softu, tylko tego co oferuje sam system. Ja to zrobiłem po dwóch godzinach gimnastyki tak: -zainstalowałem drugi system na d: -wystartowałem z systemu z partycji d: -sformatowałem c: Czy da się inaczej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Nie bardzo wiem o co ci chodzi Chcesz sformatować dysk z 2k to normalnie ruszasz w dosie z dyskietki staretowej jeśłi to fat 32 a gdy ntfs to z instalatora xp formatuje szybko i bezboleśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Nie bardzo wiem o co ci chodzi Chcesz sformatować dysk z 2k to normalnie ruszasz w dosie z dyskietki staretowej jeśłi to fat 32 a gdy ntfs to z instalatora xp formatuje szybko i bezboleśnie. Nie odpalisz dosa z rzadnej dyskietki jak masz win2k. Instalatora XP akurat nie miałem, a i tak nie wiedziałem że tak się da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 hehehehehhehehe a tak mi się dziś nudziło :) A czemu niby to nie można odpalić systemu z dyskietki (dos-a) he? Jakaś magiczna blokada? to że nie będzie widać partycji ntfs to co innego... heh A z systemu odpalonego z c: nie da się sformatować c: tak samo jak nie da się podnieść siebie samego dajmy na to ciągnąc się za włosy na głowie hehehehhehehehe Wystarczy że masz jakikolwiek CD instalacyjny windy 2k (niekoniecznie xp), a nawet linux-a np. mandrake-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Dolaczam sie do w/w sposobow i dodaje jeszcze Partition Magick(dosowy) Mini kombajn jesli chodzi o dyski. Osobiscie cenie tez diskedit rowniez pod dos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Nie bardzo wiem o co ci chodzi Chcesz sformatować dysk z 2k to normalnie ruszasz w dosie z dyskietki staretowej jeśłi to fat 32 a gdy ntfs to z instalatora xp formatuje szybko i bezboleśnie. Nie odpalisz dosa z rzadnej dyskietki jak masz win2k. Instalatora XP akurat nie miałem, a i tak nie wiedziałem że tak się da. Ej no co mi ścieme wciskasz. Jest dokłądnie tak jak napisałem.Jam masz fat32 to dyskietka startowa np z win 98 .ale gdy NTFS to wtedy nie będzie widział dysku więc bierzesz instalke xp i tam wszystko masz . Masz formatowanie szybkie ,wolne ,fat32 i ntfs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Może rzeczywiście z dyskietki się da. Sprawdzałem tylko bootowalną instalację win98 i się nie chciała odpalić. iNtEnSe rzeczywiście, nie można siebie samego podnieść do góry za włosy. Sprawdzałem. :wink: W ogóle to zapytałem o to formatowanie bo 'Zarządzanie dyskami' przypomina trochę z wyglądu Partition Magic i myślałem, że istnieje możliwość formatowania w jakimś specjalnym trybie. Dzieki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 iNtEnSe rzeczywiście, nie można siebie samego podnieść do góry Brawo, słuszna prawda :wink: trzymajcie tak dalej :wink: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...