Skocz do zawartości
Dr.Crash

Dziwne przebarwienia!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie za 100 punktów. Czy to możliwe, gdy monitor stoi w zimnym pomieszczeniu (około 2-5 stopni), aby wystąpiły jakieś przebarwienia w wyświetlanym obrazie? Zauważyłem, że w lewym dolnym rogu pojawił się delikatnie niebieskawy odcień. Wcześniej tego nie było. Co to może być? 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlodzi procka freonem ale uklad nie jest za bardzo szczelny :D

he,he, nie do konca. ale na powaznie. po rozmagnesowaniu kineskopa, odcien nadal jet, tyle ze w mniejszym stopniu. fakt, temperatura w pomieszczeniu wynosi okolo 3-4 stopni, a monitor stoi okolo 30 cm od zbiornika z cieklym azotem. moze to ma wplyw? ale z drugiej strony zbiorniczek ma izolacje prozniową, wiec nie powinien miec wplywu na temperature w jego otoczeniu. interesuje mnie tylko, czy temperatury mogą miec wplyw na dziwne przebarwienia. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlodzi procka freonem ale uklad nie jest za bardzo szczelny :D

he,he, nie do konca. ale na powaznie. po rozmagnesowaniu kineskopa, odcien nadal jet, tyle ze w mniejszym stopniu. fakt, temperatura w pomieszczeniu wynosi okolo 3-4 stopni, a monitor stoi okolo 30 cm od zbiornika z cieklym azotem. moze to ma wplyw? ale z drugiej strony zbiorniczek ma izolacje prozniową, wiec nie powinien miec wplywu na temperature w jego otoczeniu. interesuje mnie tylko, czy temperatury mogą miec wplyw na dziwne przebarwienia. 8)

zartobliwie rzecz biorąc jasne ze mogą w koncu jak stoisz w bardzo zimnym pomieszczeniu to robisz sie czerwony a jak w bardzo gąrącym a akuart jesteś na kacu to robisz sie zielony wiec moga :D:D:D :wink:

sorki za offfffftopik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...