Skocz do zawartości
maax990

Geil 2x512 Dual Value

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam te kostki maja na radiatorze oznaczenia bhdc.chodzi mi o to czy juz ktos puszczal takie na wiekszym napieciu niz 2.9v i ile na nich wyciagal?niechcialbym ich skopcic wiec pytam userow ktorzy je maja.dzieki

Ja mam 2x512MB GEiL Value (tyle ze nie wiem jakie mam oznaczenia na kosciach...bo kurde na radiatorach mam jakies naklejki ale nigdzie tam nie ma oznaczenia BDC albo BHDC) ;)

Maksymalnie puscilem je na 3.1V na chwile...teraz sobie chodza na 3.0V na 2.5-3-3-8-1T@221MHz czyli kiepsko :(

Z moich obserwacji wynika ze moje pamieci nie lubia ustawienia CPC on (1T), a takze ze nie ma sensu im dawac wiecej niz 3V bo to tez nic juz nie daje jesli chodzi o osiagane wyniki (timingi i MHz) :P

Jak pisalem do pomocy technicznej GEiLa to mi odpisali ze bezpieczne dla kosci Value jest 2.9V...a drugiej strony GEiL pisze ze wszystkie jego kosci przechodza 3V burn-in test :P

PS: Sprawdzilem swoje kosci i na tej holograficznej naklejce mam napisane GE5123200B na obu kosciach :) Ktos wie na jakich chipach sa GEiLe Value oznaczane jak wyzej ?

Edytowane przez Klosiak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi