maax990 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Witam mam te kostki maja na radiatorze oznaczenia bhdc.chodzi mi o to czy juz ktos puszczal takie na wiekszym napieciu niz 2.9v i ile na nich wyciagal?niechcialbym ich skopcic wiec pytam userow ktorzy je maja.dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Witam mam te kostki maja na radiatorze oznaczenia bhdc.chodzi mi o to czy juz ktos puszczal takie na wiekszym napieciu niz 2.9v i ile na nich wyciagal?niechcialbym ich skopcic wiec pytam userow ktorzy je maja.dzieki Ja mam 2x512MB GEiL Value (tyle ze nie wiem jakie mam oznaczenia na kosciach...bo kurde na radiatorach mam jakies naklejki ale nigdzie tam nie ma oznaczenia BDC albo BHDC) ;) Maksymalnie puscilem je na 3.1V na chwile...teraz sobie chodza na 3.0V na 2.5-3-3-8-1T@221MHz czyli kiepsko :( Z moich obserwacji wynika ze moje pamieci nie lubia ustawienia CPC on (1T), a takze ze nie ma sensu im dawac wiecej niz 3V bo to tez nic juz nie daje jesli chodzi o osiagane wyniki (timingi i MHz) :P Jak pisalem do pomocy technicznej GEiLa to mi odpisali ze bezpieczne dla kosci Value jest 2.9V...a drugiej strony GEiL pisze ze wszystkie jego kosci przechodza 3V burn-in test :P PS: Sprawdzilem swoje kosci i na tej holograficznej naklejce mam napisane GE5123200B na obu kosciach :) Ktos wie na jakich chipach sa GEiLe Value oznaczane jak wyzej ? Edytowane 20 Listopada 2005 przez Klosiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosj Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Posiadam te pamieci i sobie chwale. Niebede wiecej pisał tylko dam lina gdzie opisywałem te same pamieci wczesniej na tym forum. http://forum.purepc.pl/Geil-Ddr-400-Value-...25-t161671.html Pozdrawiam i polecam za ta kase pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...