Bowman Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Prosze o POMOC! . Mam za zadanie zrobic: Strona na której wypelniamy: -Imie -Nazwisko - I wybieramy dyscypline sportu Pozniej klikamy wyslij (albo cos podobnego) i otwiera sie nam strona na ktorej mamy TYLKO grafike w php. Jako tlo jakis obrazek, na ktorym bedzie umieszczone to co wpisalismy jako imie, jako nazwisko nazwisko (oba jako tekst robiony w napisaniu go na grafice w php), jesli chodzi o ta dziedzine sportu to w zaleznosci od zaznaczenia pokazuje sie obrazek. Na razie udalo mi sie zrobic: 1) Mam nastepujace pliki graficzne: bieg.png ; dyplom.png (jako tlo) ; kosz.png ; pilka.png ; siatka.png ; tenis.png 2) Sprawe wygladu stronu html rozwiazalem tak (index.html) <html> <head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1250"></head> <body> <form action="cw1.php" method="get"> <b>FORMULARZ TWORZĄCY DYPLOM</b><br><br><br> Imię: <input type="text" name="imie" value=""><Br><br> Nazwisko: <input type="text" name="nazwisko" value=""> <br><br> <b>Dyscyplina:</b><br><br> <input type="radio" name="p1" value="a">Biegi<br> <input type="radio" name="p1" value="b">Tenis stołowy<br> <input type="radio" name="p1" value="c">Piłka nożna<br> <input type="radio" name="p1" value="d">Koszykówka<br> <input type="radio" name="p1" value="e">Siatkówka<br> <br><br> <input type="reset" value="Czyść"><Br> <input type="submit" value="Wyświetl"> </form> </body> </html> 3)Jesli chodzi o kod php to robilem 2 wersje... Niestety zadna nie chciala zadzialac i PROSZE (a nawet BLAGAM) kogos o dokoncze mojej pracy, bo sytuacja zapowiada sie na prawde nieciekawie. Oto co jeszcze strorzylem: <? header("Content-type: image/gif"); $p1=$_GET ["p1"]; $imie = $_GET['imie']; $imie = $_GET['nazwisko']; $im = imagecreate(500, 300); $z = imagecreatefromgif("dyplon.gif"); imagecopyresized($im, $z, 0, 0, 0, 0, 350, 500, 350, 500); if($p1=="a") $k1 = imagecreatefromgif("bieg.gif"); imagecopyresized($im, $z, 150, 300, 0, 0, 100, 150, 100, 150); imagepng($im); else if($p1=="b") $k2 = imagecreatefromgif("tenis.gif"); imagecopyresized($im, $z, 150, 300, 0, 0, 100, 150, 100, 150); imagepng($im); else if($p1=="c") $k3 = imagecreatefromgif("pilka.gif"); imagecopyresized($im, $z, 150, 300, 0, 0, 100, 150, 100, 150); imagepng($im); else if($p1=="d") $k4 = imagecreatefromgif("kosz.gif"); imagecopyresized($im, $z, 150, 300, 0, 0, 100, 150, 100, 150); imagepng($im); else if($p1=="e") $k5 = imagecreatefromgif("siatka.gif"); imagecopyresized($im, $z, 150, 300, 0, 0, 100, 150, 100, 150); imagepng($im); ?> Prosze aby ktos napisal jak powinno wygladac to poprawnie i jak to wszytko polaczyc . Juz sam sie tu pogubilem i nie wiem jak to zrobic bo za wiele dzialac nie chce . Prosze tez o nazwy stworzonych plikow php i co jest w ktorym bo na prawde sam juz nie wiem jak to zrobic :/ Napis mi nie wychodzil wiec nie zamieszczam wogole, bo nie umiem jednak tego zrobic :( Edytowane 20 Listopada 2005 przez Bowman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...