extremeee Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Witam, interesuje mnie takowe zestawienie - potrzebuje zasilacza o mocy 380 ~ 420 W myslalem o modecom`ie ale po przeczytaniu kilku watkow na forum dochodza nowi gracze czyli chieftec, tagan, TT... Moje pytanie brzmi czy oplaca sie dokladac kase i zamiast modecom`a 400 W wziac tagana 380 ? czy jest sens ? czy bedzie jakas odczuwalna roznica ? Planowany config : A64 3000+ - o/c Abit AN8 Ultra X800GTO - o/c 120 GB SATA II 2 x 512 MB GeiL 1 x DVD 4 Wiatraki w srodku Czy taki zestaw nie bedzie za mocny dla MODECOM`a ? a moze pociagnie go i MODECOM 350 ??? aczkolwiek boje sie ze przy podkrecaniu grafy braknie mi V :P Pozdrawiam Edytowane 20 Listopada 2005 przez extremeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Do tego zestawu to: TAGAN 380W TG380-U01 U.Silent ver.2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Do tego zestawu to: TAGAN 380W TG380-U01 U.Silent ver.2. A czemu akurat tagan i z seri U-1 ? to jest ta starsza ? teraz sa U-22 z tego co wiem ? - o U1 slyszalem wiele dobrego aczkolwiek nie iwem czy ja jeszcze sprzedaja ? MODECOM jest dobrym zasilaczem ? Tagan jest od niego o jakies 70 -90 zl drozszy ;/ czy warto doplacac ? chce miec cicho i wydajnie :) Pozdrawiam EDIT : Poczytalem jeszcze troche i z testu wynika ze calkiem dobrze sprawuje sie takze HuntKey 350 W - moze jego wybrac ? ma ponoc rezerwe mocy - trzymalby sie w tych granicach o ktore mo chodzi 350- 400 W. Edytowane 20 Listopada 2005 przez extremeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Modecom jest diabelnie głośny. Tu masz test od "BENITO" - http://www.mod-planet.com/index.php?module...page&pageid=294 Tylko testowane są modele FEEEL, nei wiem czemu <_< "U1 slyszalem wiele dobrego" - masz odpowiedz na swoje pytanie :wink: , a modele te są w sprzedazy. Do tego zestawu potrzebna jest moc 380-400W. HuntKey 350 W jest dobry ale będzie się pocił. Polece jeszcze "NeoTec Maximus 380(420)W APFC" Co do tańszych skłaniał bym się ku "Modecom MC-400ATX 2.0 PFC". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Dzieki za szybka odp - hmm tagana od modecoma rozni chyba 50 zl ... tzn modecom 400 i tagan 380 .... mowisz ze lepiej tagan ... chyba tak tez zrobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Mam tego tagana i mogę polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 A może taka zasiłka jaką mam ja? Jest naprawdę cicha, mocna (mocniejsza od Tagana 380-U01), ładna i stosunkowo tania. Jej słabszy 350W model wypadł świetnie w testach robionych przez Benito. Reckę 350-tki i 450-tki masz na Frazie. Zapodam linkiem: http://www.frazpc.pl/artykuly/383/Mocna/po...L/AEROPOWER/II+ A tu można ją zakupić: http://zenfist.pl/pID/124/aerocool-aeropow...-line-450w.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Modecom jest diabelnie głośny. Tu masz test od "BENITO" - http://www.mod-planet.com/index.php?module...page&pageid=294 Tylko testowane są modele FEEEL, nei wiem czemu <_< "U1 slyszalem wiele dobrego" - masz odpowiedz na swoje pytanie :wink: , a modele te są w sprzedazy. Do tego zestawu potrzebna jest moc 380-400W. HuntKey 350 W jest dobry ale będzie się pocił. Polece jeszcze "NeoTec Maximus 380(420)W APFC" Co do tańszych skłaniał bym się ku "Modecom MC-400ATX 2.0 PFC". Naucz sięlepiej czytać zanim bzdury mówisz, jeśli już chcesz mnie cytować to chociaż rób to właściwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...