paradokss Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 co to k,..,a moze byc co jakiś czas nie chce mi sie załadować system , pokazuje sie na poczatku taki komunikat : CEMOS SETINGS WRONG, CEMOS MEMORY SIZE WRONG, nastepnie pojawia się logo windows kilka razy przeleci pasek i nastepnie czarny ekran nie dzieje sie nic winda stoi. Myślałem że jest to problem z baterią ale bylem u zegarmistrza i jest napewno dobra , na wszelki wypadek włożyłem nową jest jednak to samo tzn. system nie dokładnie odmierza czas tak jakby gubił godziny, podam przykład: zaistalowałem od nowa windę ustawilem wszystko w biosie data i godzina porawnie ustawione, nastepnie wyłączam system po jakimś czasie włączam kompa no i system spoznia sie o całą godzinę. ostatnio ustawił rok na 9999. juz nie mam zadnej koncepcji, blagam pomóżcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 masz uszkodzona plyte glowna albo cos zle z biosem bo nawet nie ma mozliwosci ustawienia takiej daty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 co to k,..,a moze byc co jakiś czas nie chce mi sie załadować system , pokazuje sie na poczatku taki komunikat : CEMOS SETINGS WRONG, CEMOS MEMORY SIZE WRONG, nastepnie pojawia się logo windows kilka razy przeleci pasek i nastepnie czarny ekran nie dzieje sie nic winda stoi. Myślałem że jest to problem z baterią ale bylem u zegarmistrza i jest napewno dobra , na wszelki wypadek włożyłem nową jest jednak to samo tzn. system nie dokładnie odmierza czas tak jakby gubił godziny, podam przykład: zaistalowałem od nowa windę ustawilem wszystko w biosie data i godzina porawnie ustawione, nastepnie wyłączam system po jakimś czasie włączam kompa no i system spoznia sie o całą godzinę. ostatnio ustawił rok na 9999. juz nie mam zadnej koncepcji, blagam pomóżcie. ze zmieniales jakeis zworki na plycie moze masz ustawione kasowanie biosu ?? m,oze zworka wyskoczyla ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 jak mam sprawdzić że mam ustawione kasowanie biosu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 tzn ruszales jednak zworki wez obczaj zwiorke w okolicach bious lub bateryjki tm najczesciej sie znajduja ! zobacz w instrukcji od plyty czy niemasz ustawione CLERA CMOS a co do tych ustawien wez to zorbi i powiedz czy zapisze ci czy nie !? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 CLERA cmos zobacz gdzie ta zworka sie znajduje ale zamieszalem :P ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 możliwe że poprzestawiałeś zworki clear cmos. mnie się wydaje że się bios zjebał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Weź morze zrestartuj biosa tzn zrub ustawienia od nowa i potem go skonifguruj jak zonowu sie bedzie powtarzalo to zanies gdzies do servisu i powiedz zeby ci to sprawdzili :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Twoja plyta nie jest przystosowana do problemu Y2k 8) ;-) BTW - sprobuj wgrac ponownie BIOS. Moze byc nowsza wersja albo starsza, ktoraś musi pojsc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...