devastator Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Dałem niedawno posta o dziwnym zachowaniu mojego kompa - wysypywanie się programów i sporadycznych restartach. Komp ma jeden dzień - świeżo po kupieniu. Jako przyczynę problemów (testowałem na win me i win xp) podaliście mi :) rozwaloną pamięć ram. Przeczytałem też posta - odpowiedź na mojego, że mam wywalić opcję w biosie quick power on self test. Wtedy nastąpił test tych 512 mega ramu (ddr333). Miał wyskoczyć z errorem... a tu nic!!! 5 razy testował pamięć i poszedł dalej... W takim razie co jest przyczyną takiego zachowania kompa??? W podpisie moja konfiguracja :). HELP ME!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 A może płyta jest za nowa i musisz poczekać na nowe stery :lol: Pamięć może być dobra, ale "zbyt optymistycznie" ustawiona - zwolnij ją trochę (ustawienia CAS) i powinno być lepiej. Twoja konfiguracja nie mówi nic o możliwych błędach (może poza mocno "nierozsądnym" pakowaniem GF2MX do PIV 2,4 - wybacz, ale jest to "mało uzasadnione :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 odpal goldmemory tester i zobaczysz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 stary nie kombinuje ten test t shit zmien pamieci i zobaczysz ! albo se potestuje gold memory jw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devastator Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 nie mam innej kosci - ten komputer to cud techniki w tym domu. mam jedna kosc 512 - to wszystko, drugi komp chodzi na sdram :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devastator Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 ekhm moze to smieszne dla was... ale jak ustawic CAS zeby ja zwolnic??? Podejrzewam ze liczba ma byc wieksza - w tej chwili jest auto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 ekhm moze to smieszne dla was... ale jak ustawic CAS zeby ja zwolnic??? Podejrzewam ze liczba ma byc wieksza - w tej chwili jest auto. Masz rację - ma być większa. Swoją drogą - jeżeli ustawienia biosu ASUS wpakował takie same do nowych płyt, to są tam tez opcje ustawiające pamięci w tryb turbo - sprawdź je. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devastator Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Sprawdzilem ram tym goldmemory testerem. Bylo kilka failed... No to mamy zwyciezce :). Dzieki wszystkim!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 i co wymieniłeś Ram /?/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 ja mialem ostatnio mila historie muj komp nei zachowywal sie zbyt stabilnie od jakiego czasu to sobie pomyslalem zapuszcze testa na pamieci najpierw jedna kosc potem druga no i jest pamiec ktora kupowalem w czerwcu jest kopnieta testowalem memtest86 bodajze w dosie D: a tam po 10min 600errorow heeh no to jade do sklepu i mowie ze cos z ta pamiecia jest nei ta (byl to jakis noname) mowi mi ze mi wymieni bo pamieci maja weczna gwarancej itp itd bardzo mily facet ;p powiedzialem mu ze nawet mu dac ten program mialem ze soba dyskietke ale on powiedizal ze nie trzeba no to mi wymienij i jade do domu sobie luknalem a tam mila niespodzianka kosci nanya hehe i tak z noname'a mialem markowa nanye'e ehehe to jest fart D: i teraz chodza spokojnie bez zadnych errorow na cl 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devastator Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 U mnie tesh byl bardzo mily sprzedawca... :) dal mi w zastaw kingstona 256 mb, a tamta kosc (nowa) odbiore we wtorek. W goldmemory mialem 10 errorow na 1%!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...