Jacho Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) Witam mam pytanko odnośnie takiego sprzętu: MAXDATA ECO 4100 IW Cena : 4000 zł. Procesor Intel Celeron-M 360J (1,4 GHz, 1 MB, 400 MHz) System operacyjny DR-DOS English Chipset Intel® 915PM Matryca 15,4 cala TFT / Active Matrix 1280 x 1024, 500:1, 190 cd/m² Pamięć RAM (std.) 512 MB DDR2 533 MHz Pamięć RAM (max) 2048 MB Karta graficzna NVIDIA GeForce Go 6200 64 MB/256, PCI Express, VGA 3D, Open GL, Dual View Karta dzwiękowa Realtek High Definition Audio Obsługa 3D HDD Dysk twardy 60 GB Napędy Dual DVD +/- RW DL Porty 4 x USB 2.0 1 x SPDIF-wyjście 1 x równoległy 1 x VGA D-Sub (15-pin) 1 x Line-Out 1 x Line-In 1 x Wejście mikrofonowe 1 x TV-Out 1 x Fire Wire (IEEE 1394) 1 x PCMCIA 1x Typ II 1 x Czytnik kart pamięci SD, MMC, MS 1 x LAN 1 x Modem Komunikacja 1 x Bluetooth 1 x IrDA (maks. 115 KBit/s) 1 x Wi-Fi Intel® PRO/Wireless 802.11 a/b/g 1 x LAN (maks. 1 GBit/s) 1 x Modem 56k/V92 Bateria Li-Ion 14.8 V 4400 mAh . Praca do 4h. Dodatkowe informacje Wymiary / Waga 354 x 284 x 36 mm / ok. 3.0 kg Wskaźnik Touchpad Oprogramowanie Power DVD Player 6.3 Nero Express 6.3 OEM Norton AntiVirus 2005 PL (90-dni) Profesjonalne oprogramowanie szyfrujące GDATA - Top Secret NxG Oprogramowanie do tworzenia kopii bezpieczeństwa Novell iFolder Bezpieczeństwo Program Bezpieczny Notebook ubezpieczenie Allianz Gwarancja 24 miesiące, Door-to-Door Strona MAXDATA ECO 4100 IW Ubezpieczenie Bardzo bym prosił o opinie szczególnie dotyczące wytrzymałości sprzetu. Z góry wielkie dzięki pozdrawiam..... Edytowane 21 Listopada 2005 przez Jacho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 moze bede nudny, ale nei lepeij acerka 3023? :) lepsza grafa, proc, twardziel 80, windows i jakiestam antyvirusy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacho Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Acer może i tak ale co z tego jak skończy się gwarancja po roku i mi padnie zreszto nie trzyma tyle na baterii i się grzeje pewnie. A w Maxdacie jest gwarancja na dwa lata plus ubezpieczenie które obejmuje nieszczęsliwe wypadki i kradzież. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Acer może i tak ale co z tego jak skończy się gwarancja po roku i mi padnie zreszto nie trzyma tyle na baterii i się grzeje pewnie. A w Maxdacie jest gwarancja na dwa lata plus ubezpieczenie które obejmuje nieszczęsliwe wypadki i kradzież. :)Poczytaj sobie dokładnie co obejmuje to ubezpieczenie :-P LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Laptopy Maxdaty są znane ze swojej niezawodności,nie są może jakieś super,ale dość wytrzymałe.U kuzyna w pracy 90% osób używa Maxdaty i jeszcze nic złego się z nimi nie działo,ani jednego przypadku nie było żeby się coś zapsuło.Jedyne lapki jakie sie psują u nich w firmie to HP :) ( a dodam że tych laptopów mają trochę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Acer może i tak ale co z tego jak skończy się gwarancja po roku i mi padnie zreszto nie trzyma tyle na baterii i się grzeje pewnie. A w Maxdacie jest gwarancja na dwa lata plus ubezpieczenie które obejmuje nieszczęsliwe wypadki i kradzież. :)to ubezpieczenie to mozna generalnie podsumowac tak: :lol: bateryjka trzyma od 3.5-4h to raczej malo nie jest. ten acer miazdzy maxdate na wszystkie mozliwe sposoby i sie nawet meczyc nie musi edit a gwarancje mam na 2 lata Edytowane 22 Listopada 2005 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacho Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Jeszcze dodam że zależy mi na wytrzymałości sprzętu przez dłuższy okres a nie na wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 to kup pancerniaka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...