K@ZeK Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Czołem, chodzi mi o jkaiś program, ktory będzie zamienial w calym podanym tekście znaki polskie np. "ć", "ń" na odpowiedniki "c", "n". potrzebne mi to jest zeby móc teksty z filmów przekształcić w ten sposób bo moj odtwarzacz dvd nie wyświetla polskich znaków tylko krzaczki, a zamiana w calym tekscie tych liter będzie trwała długoooo. Ewentualnie moze ktoś zna jakś opcję w bardziej znanych programach typu "word". z gory wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr4 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Automatycznie raczej nie da sie zrobic czegos takiego (jesli sie myle to mnie poprawcie :D). Pozostaje otworzyc text w notatniku i uzyc funkcji zamien (ctrl+H)... Wpisujesz polska litere, ponizej ta na ktora chcesz zmienic i klikasz na 'zamien wszystkie'... Potem powtarzasz dla reszty polskich liter. Troche to pracochlonne ale watpie zeby dalo rade inaczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...