pphilips Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Mam pytanie poczatkujacego overclockera: czy procesor spala sie od napiecia, czy od tepmeratury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 No raczej procek sie przegrzewa od temperatury ale jak do niego pójdzie napięcie np. 5v to też sie spali tak mi sie wydaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Od tego i od tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 temperatura spowoduje termodyfuzje i proc sie z**bie, a volty tez go od srodka rozwala, jak beda odpowiednio wysokie, ogolnie jak idziesz z voltami i mhz w gore dobrze jest isc z temp w dol :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynchRo ! Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 jak temperatura na procku jest za duza to na bank sie spali :] i od v tez prawdopodobnie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 1,85 powienin wytrzymać (nie mówie o intelach i o prockach w 0,09mn, bo te to 1,55) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Palamino o ile płyta pozwala idą nawet na 2v i więcej (moja niestety nie pozwala) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pphilips Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Mam Athlona Xp 1800+ podkręconego do 2000Mhz. Jak do tej pory nie zwiekszalem napiecia, nagrzewa sie do 60 stopni C, chce kupic nowy wentylatorek Zalman CNPS 7000B-AlCu, teraz mam Arctica plastikowego, ok. 3200 RPM. Jeśli kupie Zalmana to do ilu moge procka podkrecic wedlug was? Jakie temperatury i napiecie zniesie? Czy oplaca sie kupowac ten wentylatorek? Z gory thx za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Każdy proc sie kręci inaczej dlatego nie odpowiemy na pytanie ile jeszcze wykręcisz. Jaką masz płyte głowną, zasilacz, ram?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGrey Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Jeszcze na jakim jądrze jest ten procek ?? Bo jak 0,18 (palomino) to ok 2v powinien pójść i @~2000+ (1700mhz) a jak na 0,13 (TB) to ok 1,7-1,8v powinien pójść a kręcenie wtedy by zależało od pamięci podaj jaka zasiłka !! i jakie mobo !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pphilips Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Jądro Throton A2, plyta glowna Nforce2-Epox 8RDAE, ram Nanya 2x 256mb 200mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 powinien pojsc bez pro na 2.2ghz, z 2.3 to juz nie wiadomo(moj tyle wyciagal), 2.4 jakies 30% szans na stabilnosc, wiecej raczej nie da rady. zalezy jak ustawisz napiecie, jakie chlodzenie, jaki zasilacz, czy płyta dobrze zapodaje napięcia(mi np lekko spada w stresie...zawsze, niewazne jaki zasilacz) i jak ram chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynchRo ! Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 sam sprawdzasz az bedzie stabilny ale sądze ze 2100 powinien pojsc ale 60 stopni to bardzo duzo jak na athlona :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pphilips Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 To oplaca sie kupowac ten wentylator, zeby podkrecac??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Zalman ma dość dobre chłodzenie, myśle że warto, a czy w tym throtonie nie da sie odblokować dodatkowego cache i zrobić z niego bartona?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pphilips Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Nie wiem :blink: , mozesz dac jakiegos linka, gdzie to opisuja? Duze jest ryzyko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...