yahto Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) w najbliższym czasie mam zamiar kupić drugiego kompa. i chciałbym podzielić net (chello light) na 2 kompy. z czego pierszy nowy - byłby w ciągłym użyciu(emule, net - gry itd. ) a drugi tylko do stron, ewentuaklnie karty w necie). myślałem o kupieniu tego routera: D-Link DI-604. co muszę zrobić, aby ta sieć poprawnie działała? jestem kompletnie zielony z tego tematu, nawet nie wiem czy możliwe takie coś jest... więc prosiłbym o instrukcję krok po kroku... aha mój modem to motorola sb5100e... aha, i czy to będzie zupełnie bezproblemowo? czy upc będzie się czepiało albo coś? i czy będą zmniejszone osiągi? Edytowane 22 Listopada 2005 przez yahto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 jesli jeden komp ma byc ciagle wlaczony to po cz router polacz je bezposredni skrosowana skretka !!!%^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahto Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 byłby w ciągłym użyciu, ale nie ciąglę włączony :/ dlatego router mi potrzebny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) jesli tak to spox 604 moze byc tani i ma wszystko co trzeba :P tylko musisz koniecznie zrobic upgrade firmware po zakupieniu konfig banalny smiga jak bez routera ma forwarding firewall i pare innych bajerow :P Edytowane 24 Listopada 2005 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahto Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 to ze tani to rzeczywiście plus... a znalazłby się jakiś radiowy?? co wtedy bym musiał dokupić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 jak WiFi to router radiowy + karty PCI najlepiej do kazdego kompa i tez no problem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahto Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 no ale jaki?? bo tu to wogóle ma wiedza jest porażająca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 np LINKSYS WRT54G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 wlasciwie sa tylko 2 firmy naprawde professional cisco (linksys do domu ) d-link inne tez dadza rade ale w specyficznych sytuacjach roznie bywa :( no i firmware masz czesto ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 wujaszek ma d-linka DSL-G604T, w porównaniu z moim linksysem wag54g to to jest dno totalne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...