Maliniak Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Witam Problem jest taki, ze komp sam z siebie sie resetuje. Bez zadnej przyczyny. Czasami chodzi calymi dniami i nic, czasami 2 razy dziennie potrafi sie zresetowac (dzisiaj juz mi sie poraz 5 zresetowal). Generalnie nie wiem co jest grane. Mozliwe, ze cos z pamieciami, bo zazwyczaj tak to sie objawia. Mam podpietego smarta upsa, wiec napiecie powinno byc ok. Plyta Abit AV8, AMD 64 3000+ venice, pamieci Geil 1GB w dualu 400, GF 6600 gigabyte'a, 2 dyski (240GB i 80GB). Zasilacz 400W (standardowy z obudowa Raidmax). Ma ktos jakis pomysl od czego zaczac? Wina softu watpie. Na pewno nie ma zadnych wirusow/trojanow. Oryginalne WinXP z SP2. System praktycznie w ogole nie jest obciazony. PS: Pamieci byly w Slocie 1 i 2, po przelozeniu do 3 i 4 jest to samo. Znowu sie zresetowal :( PS2: Sprawa przegrzania nie wchodzi w gre, bo temp. jest ok. Pamieci nawet nie sa cieple. Podobnie zreszta jak inne elementy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Witam Problem jest taki, ze komp sam z siebie sie resetuje. Bez zadnej przyczyny. Czasami chodzi calymi dniami i nic, czasami 2 razy dziennie potrafi sie zresetowac (dzisiaj juz mi sie poraz 5 zresetowal). Generalnie nie wiem co jest grane. Mozliwe, ze cos z pamieciami, bo zazwyczaj tak to sie objawia. Mam podpietego smarta upsa, wiec napiecie powinno byc ok. Plyta Abit AV8, AMD 64 3000+ venice, pamieci Geil 1GB w dualu 400, GF 6600 gigabyte'a, 2 dyski (240GB i 80GB). Zasilacz 400W (standardowy z obudowa Raidmax). Ma ktos jakis pomysl od czego zaczac? Wina softu watpie. Na pewno nie ma zadnych wirusow/trojanow. Oryginalne WinXP z SP2. System praktycznie w ogole nie jest obciazony. PS: Pamieci byly w Slocie 1 i 2, po przelozeniu do 3 i 4 jest to samo. Znowu sie zresetowal :( PS2: Sprawa przegrzania nie wchodzi w gre, bo temp. jest ok. Pamieci nawet nie sa cieple. Podobnie zreszta jak inne elementy. Pozdrawiam sprawdz napiecia miernikiem ja stawiam na zasilacz. Bynajmniej to u mnie tak wygladalo, zanim codegen padl:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maliniak Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 A co u ciebie bylo z nim nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobi Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 moze kondenstatory na plycie sa spuchniete? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek_1987 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 ZOBACZ SOBIE PAMIĘĆ JAK MASZ W DWUCH KOSCIACH ODŁĄCZ JEDNĄ I ODWROTNIE MIAŁEM PODOBNIE JAK TY, I BYŁA USZKODZONA JEDNA KOŚĆ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maliniak Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Kondensatory na pewno nie sa spuchniete :) Ja stawiam bardziej na kosci. Mam 2x512 Geil'a DDR 400 w Dualu. Przekladanie do innych slotow nie pomaga. Moze faktycznie jedna jest fabrycznie walnieta. Sprobuje to puscic na jednej 512 albo wylaczyc dual channel i wrzucic je do 1 i 3 slotu. Duzo trace jezeli nie beda pracowac w dualu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Tylko kilka procent-niezauważalne, sprawdź je memtestem, goldmemory, chociaż ja bym obstawiał zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maliniak Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Wedlug memtesta sa ok. Zadnych bledow. Moze faktycznie zasilacz. Mam zamiar kupic Chiefteca 400W. Na pewno nie zaszkodzi :D A UPS moze cos kaszanic? Back-UPS 600 PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...