sap3r Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Witam, Pare dni temu padł mi radeon 9600, kupilem nową grafe i zauwazam bardzo niepokojaca rzecz. Tuz po instalacji nowej karty odpaliłem 3d 01 marka, zeby sprawdzc wydajnosc. Ku mojemu zdziwieniu monitor wylaczyl sie po pierwszym tescie... Dotknalem radiatora - gorący! Szybko wylaczylem komputer i zamontowalem s3 virge'a na pci... Dodam jeszcze ze w podobnych okolicznosciach stracilem r9600. Podczas grania w guild wars, obraz czasem stawał. Po 5 - 10 sekundach sie odwieszał i moglem dalej grac. Potem monitor zaczal sie czasami wylaczac, musialem resetowac komputer, az pewnego dnia juz po resecie karta nie wstała... Myslalem ze to byly problemy z nia, ale z nowa karta jest jeszce gorzej... Coś z portem agp? Nie wiem gdzie suzkac przyczyny problemu... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 najwidoczniej karta ci sie przegrzewa. masz chłodzenie pasywne czy z wiatraczkiem ? albo moze masz za duże napięcie na porcie AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudijack Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Nie mieszałes w biosie , bo jesli tak to zacznij od ustawienia parametrów domyslnych biosu( no chyba że się myle). :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sap3r Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 przed instalacja karty w kompie przywrocilem domyslne ustawienia biosu. chlodzenie jest podwojne - radiator i wiatrak. Dziwne zeby karta sie przegrzewala w 5 min po wlaczeniu kompa i to jescze na niewymagajacym 3d marku 01.... a karta to sapphire x700 128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudijack Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 to w takim razie pozostaje kwestia napięcia na porcie AGP jak juz wspomniał janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sap3r Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) ok sprawdze to i zaraz dam update UPD: 1,55 V (system deafult) Edytowane 23 Listopada 2005 przez sap3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynchRo ! Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 moim zdaniem napiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sap3r Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 heh nigdzie nie bylo napisane, ze trzeba zmieniac napiecie na agp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 to co działa czy dalej problemy :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sap3r Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 nie wiem, bo nie wiem na jaka wartosc zminic napiecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Ustaw agp na x8 a nie tak jak w biosie/sterownikach karty jest na x4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 dla agp 4x i 8x jest napięcie 1.5v tylko żew 8x chyba jest nawet obniżone o 0,8 V czyli 1.42v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 dla agp 4x i 8x jest napięcie 1.5v tylko żew 8x chyba jest nawet obniżone o 0,8 V czyli 1.42vNie jestem pewien, ale chyba nie masz racji, x8 ma napięcie 0.8V a x4 ma 1.5V, ale ręki uciąć sobie nie dam. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Nie jestem pewien, ale chyba nie masz racji, x8 ma napięcie 0.8V a x4 ma 1.5V, ale ręki uciąć sobie nie dam. ;) chyba masz racje. na 8x jest 0.8 v. mój błąd ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 chyba masz racje. na 8x jest 0.8 v. mój błąd ;)Każdemu może sie zdarzyć, spoko, pozdro ;) A z tym napięciem zrób tak jak pisałem wyżej, przestaw w biosie/sterach prędkość agp z x4 na x8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...