mike81 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Witam kupilem niedawno gecuba 9550gt i mam male problemy z nim a mianowicie wiesza sie w grach w GTA-SA po jakichs 10 min gry to samo w NFSMW chodzi spokojnie przez pierwsze kilka minut a potem klatkuje strasznie nie wiem co jest grane moze sie grzeje prosze o pomoc moze to stery a moze jakas wadliwa karta ??????????? ---------------------------------------------- sempron 2200+, asus a7v8x , 512 ddr 333 , maxtor 160 Gb 8mb cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Kupiłeś nową czy używkę? Ja nie mam problemów z tą kartą. Może procek się grzeje ,a to nie jest normalne w tych kartach.Zobacz połączenie radiatora i procka,może się odkleił i trzeba docisnąć lub wymienić pastę termo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanchoss Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Nie dawno zakupiłem sobie Radeona 9550GT 128MB/128bit. Ale mi się grzeje dopiero jak go delikatnie podkręce. Ile punktów dostajecie w benchmarka np; 3D Mark 2003. Jeżeli chodzi o potencjał Overclocing to ponencjał jest słaby. W systemie XP jest wykrywany jako Radeon 9600, ale co dziwne jest na procesorze graficznym RV360. Edytowane 5 Grudnia 2005 przez Sanchoss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 jaką miałeś przedtem grafike ? jeśli coś od nvidii to wyczyść system ze starych sterowników drivecleanerem. wyżej masz kilka przyklejonych tematów o radkach 9550. być może też się przegrzewa, sprawdź palcami czy podaczas grania radiator na grafice nie parzy w palce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Mi to wyglada na przegrzewanie sie ukladu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanchoss Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Jeżeli chodzi o pamięć to grzeje się jak wściekła sprawdzałem w sposób organoleptyczny "paluchami". Nawet przy niewielkim podkręceniu. To jest REV.1.1 rdzeń 425/ pamięć 200. Wcześniej miałem Nvidie GF 5200 128/64 i tak się nie grzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 To na pewno wina zasilacza :lol2: :lol: A tak całkiem serio Zrób jak pisze janio - zaciągnij drivercleanera i wywal stery od nvidia. poza tym standart ustawienia w bios: agp aperture size 128 lub 256 agp speed: x8, lub x4 (czasem pomaga na zwisy) fastwrite: off Zainstaluj też najnowsze stery od chipsetu No i spróbój na jakiś wcześniejszych catalystach i omegach - ja w takich przypadkach zwykle polecam 5.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanchoss Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Wiecie co ostatni mi się też ostro grzeją dyski twarde ( 2 Barradudy 80 i 40 GB 2MB). A grafa sie grzeje jak gram np. NFS UG2 w środowisku Windows jest zaledwie ciepła. I jeszce jedna żecz nie niepokoji jak nagrywam płytę, nagra np; 80% i się zatrzymuje bo w napedzie który odczytuje brak zailania (zostaje odcięty, nie reaguje nawet tacka się nie wysuwa) po restarcie jest wszystko OK. Zaczne od wymiany zasilacz bo mam Codegena 300W. A podłączone są 2 dyski, 2 napędy, 2 sieciówki, grafa i muzyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Wywal stery wszystkie jakie masz ,zainstaluj omegi, zmień tego codeszita bo niedługo pociągnie CI pół kompa ze sobą w zaświaty !!!!!!!!!!!!!jakie masz pamiątki? .Ja na swojej wyciągnąłem narazie 3807 pkt oc 450@540 z radiatorkami na pamięciach. Edytowane 12 Grudnia 2005 przez 1okonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...