Skocz do zawartości
cpu

Topower P5 Po Czym Poznac Czy Ev ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam prosbe jak w tytule - po czym mozna poznac czy mam wersje EV czy nie? Mam Topowera P5 450 U12 (tak niby faktura mi mowi) i chce sprawdzic jakos czy nie dostalem przypadkiem tej trefnej serii EV. Tabliczka znamionowa mowi ze dopuszczalny prad na lini 12 to 26/28* a kartonik mowi ze 28A o ile sie nie myle seria EV ma podniesione obiazenie linii 12 do 31A ale nie mam pewnosci... Jak ogolnie oceniacie ten model Topowera ?

Oto kilka fotek:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz na etykiecie napisane EV to co się przejmujesz. Poza tym w EV z tego co pamietam zredukowali wydajność linii +3,3 i + 5V, tutaj masz razem ponad 200W.

Czyli to normalna P5.

Wielkie dzieki za pomoc teraz juz jestem spokojny :)

Tak swoja droga troche male napiecie na linii +12 - 11.94

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dziwna sytuacja bo czytalem sobie dzis przeglad zasilaczy na tweak i tak patrze - Topower P5 350EV - oto tabliczka - z tabliczki dowiadujemy sie ze to P5 350 a z testu ze jednak jest jeszcze EV...

Ale przy P5 400 juz sprawa jasna - EV to EV oto tabliczka

Pokrecone z lekka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi