DawidFranek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 mam problem z lite-on'em LTC- 48161H,rysuje płyty na brzegach i nie wiem czy napęd jest do wywalenia i laser pada czy da sie go uratować,zaznaczam że czyściłem laser i nic to nie dało,a najśmieszniejsze jest to że nagrywa bez problemu,jakieś porady,sugestie-będe bardzo wdzięczny,pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisss117 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Zapewne naped. Bo laser do porysowanych płyt nic niema. Jesli masz na gwarancji to zwróć. A jak nie to masz pecha, bo naprawa moze cie troche kosztowac!!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Niektóre napędy potrafią podnosić soczewkę tak wysoko, że rysują płytę (w przypadku gdy laser nie może złapać ostrości). Druga możliwość to skrzywiony wałek napędu płyty, jednak wtedy napęd wpada w duże wibracje przy max. prędkości odczytu. W obu przypadkach wniosek jest jeden - zbieraj na nowy napęd :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...