Galek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Problem sie tyczny zlozonego kompa na podzespolach : Gigabyte k8nf9 venice 3000+ twinmos 2x512 gigabyte 6600 cdrw lg fdd samsung 160jj sata2 a konkretnie wkladam plytke z XP prof. i wszystko jest pieknie, laduje pliki, zakladam partycje, formatuje, po czym ponownie laduje pliki i pinownie uruchamia sie komp ( do tad wszystko wyglada mi prawidlowo) Po ponownym uruchomieniu komp zamiast wejsc do instalatora i wykonywac nastepne kroki instalacji, zalacza ponownie cd z xp tak jak by nie uprzednio nie wgral na dysk, postepujac dalej jak do chodzi sie do pytania czy instalowac windows o strzega o tym ze jusz jest jeden folder z plikami systemowymi ( zatem ze jusz wgral niby to co mial tyle tylko ze sie nie chce dalej odpali ? ) to samo sie dzieje w przypadku windows 2000, zatem nie moze to byc plytka z windowsem No wlasnie co zrobic ?? czy ktos ma te plytke i moze powiedziec cos na temat instalacji windowsa ??? Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubas11 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Przerabialem to ostatnio z K8NE, probelmem jest dysk SATA. Ja poprostu wsadzilem ATA, ale pomaga podobno przegranie na innym kompie starownikow od SATA z CD dolaczonego do plyty na dyskietke i instalacja ich jako SCASI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itheon Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Najlepjej ściągnji najnowsze stery do sata ze strony producenta i wsadź je na dyskietke. Miałem taki sam problem na abicie i to pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 niestety sterowniki sata z dyskietki sie laduja, ale to nic nie pomaga, instaluje xp z sp1, mozew trzeba odrazu taki z sp2 ?? albo w jaki sposob mozna dograc odrazu sp2 przy instalacji ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 wkladam plytke z XP prof. i wszystko jest pieknie, laduje pliki, zakladam partycje, formatuje, po czym ponownie laduje pliki i pinownie uruchamia sie komp ( do tad wszystko wyglada mi prawidlowo) Po ponownym uruchomieniu komp zamiast wejsc do instalatora i wykonywac nastepne kroki instalacji, zalacza ponownie cd to wyjmij tą płytę po tym jak komp się resetuje, bo on znowu botuje z CD i wszystko zaczyna się od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 heh takie proste to nie jest, po wyjeciu plytki nic sie nie dzieje, nie laduje z dysku, to juz sprawdzalem, ewentualnie moze nie byc wlaczony jakis kontroler sata na plycie ale nie wydaje mi sie bo dobrze wszystko przegladam i nie widze a zeby byl wylaczany. jedno co mnie zastanawia to fakt isz w advanced bios features w hard disk boot priority niw wwdac zadnego dysku a tylko bootable add-in cards, nie mozna nic tu zmienic, zas z kolei w radzie widzi dysk jako 160jj zatem juz naprawde pomysly mi sie koncza dodam jeszcze ze wymienilem go na nowy model i nic to nie dalo zatem co moze byc przyczyna ...?? OK juz mam rozwiazaniem jest wylaczenie w biosie wszystkich raidow jezeli ma sie 1 dysk i ich sie nie uzywa zatem winda stoi, dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtas Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ludzie o co chodzi z tym wyłączeniem raid w biosie? mam ten sam problem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...