devastator Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Mam obudowe codegena i wraz z nia dostalem zasilacz do P4 300W. W moim pierwszym kompie (celeron 300) jest podobny zasilacz (tesh 300W) tyle ze nie p4 :). No wiec ten nowy zasilacz (p4) dosyc mocno sie grzeje - bucha cieplym powietrzem przez ta kratke z wentylatorkiem, natomiast ten stary prawie wogole. Chodzily na podobnych konfigach - dwa dyski, dwa cdromy, roznia sie tylko procesorami. Czy to normalne, czy tesh mam sie obawiac zostawienia go na noc jak sciagam divxy??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 kwestia budowy zasilacza i wykorzystanych elementow tudziez stabilizatorow i radiatorow pod nie :) ze o trafo nie wspomne :) obciazenie maja te same wiec to kwestia tego - ew. byc moze zasilacz ten wydziela wiecej energii cieplnej poniewaz zastosowane w nim komponenty nie sa nadmiarowe i sa lekko przeciazone w porownaniu do tej drugiej zasilki :) jesli grzeje tak jak suszarka to chyba cos nie tak - ale zwaz ze tedy leci cale cieple powietrze ze srodka budy kompa ktore owiewa wszystkie rozgrzane podzespoly ; pomacaj moze elementy jak rozbierzesz zasilke i sprawdz ktore Ci sie najbardziej grzeja a potem zadzialaj:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Devuś Devuś ja miałem przez pierwsze kilka tygodni tak samo (codziennie rozkrecałem obudowe i sprawdzałem wszystkie wentylatry) i rzeczywiście ciepłe powietrze buchało jak z turbosuszarki ale o dziwo na najwioekszym obiazeniu juz tak sie nie dzieje (kwestja "rozgrzania"?!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 EY przecież miałeś mieć obudowe Enlighta !! ?? <?> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zauważ, że masz PIV, a do niego minimalna (zalecana) moc zasilacza to 350W. Twój stary celek ciągnął znacznie mniej prądu. Więc nowy komp męczy znacznie bardziej zasilacz, a on się mocniej nagrzewa. Podobnie jak ja masz dwa dyski i dwa CD - ale ja mam 450W i zasilacz dmucha lekko ciepłym powietrzem. Swoją drogą polecałbym wymianę, bo możesz miećproblemy ze stabilnością. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Bez przesady nie musi od razu walic 450. 350 w zupełności wystarczy (wcale nie minimalnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Minimalne nie, ale zalecane. Wcale nie mówie o 450. Masz rację, że 350 załatwi sprawę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Mam obudowe codegena i wraz z nia dostalem zasilacz do P4 300W. W moim pierwszym kompie (celeron 300) jest podobny zasilacz (tesh 300W) tyle ze nie p4 :). No wiec ten nowy zasilacz (p4) dosyc mocno sie grzeje - bucha cieplym powietrzem przez ta kratke z wentylatorkiem, natomiast ten stary prawie wogole. Chodzily na podobnych konfigach - dwa dyski, dwa cdromy, roznia sie tylko procesorami. Czy to normalne, czy tesh mam sie obawiac zostawienia go na noc jak sciagam divxy???] Jezeli on tak bucha na tym co masz w konfigu to nie dziw sie bo to zrzera wiecej pradu niz celek. Napisz numer seryjny zasilacza bo ja tez mialem identyczny zasilacz (pisalo ze 300W i na gieldzie tez tyle pisalo) ale dawal za male napiecie na 3.3V wiec go wymienilem i sie okazalo ze tamten to byl 250W :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devastator Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 ten daje odpowiednie napiecia.... nie chce mi sie kompa rozkrecac i patrzec jaki model... co do maciexa... to od poczatku mowilem o codegenie, nawet to co ci pokazywalem na fotce (i tak mam inna) to byl codegen... w moim wyborze bralem tesh pod uwage modecoma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 'co do maciexa... to od poczatku mowilem o codegenie, nawet to co ci pokazywalem na fotce (i tak mam inna) to byl codegen... w moim wyborze bralem tesh pod uwage modecoma.' <---a myślałem że ta z fotki to modecom wlasnei a nie codegen a co do zsialcza to na bank masz za słaby Qrde na tyle sprzętu mieć tylko 300W. MOże chcesz zjarany zasilacz 250W ?? bedziesz chodzil na dwa :) oczywiscie jesli go naprawish :) są w środq jakieś skwarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 ja mam codeshita i zamierzam go jak najszybciej zmienic na enlighta....... aha! jedno pytanko: czy enlight produkuje tez jakies obudowy fajne big tower z zasilka np. 430W??? szukalem ale nic nie znalazlem......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 a ja mam CODEGENA 400W i napięcia trzyma nieżle , spadek rzędu 0.04V , na dobry egzemplarz trafiłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Jasne SHEEP że enlight produqje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zauważ, że masz PIV, a do niego minimalna (zalecana) moc zasilacza to 350W. Twój stary celek ciągnął znacznie mniej prądu. Więc nowy komp męczy znacznie bardziej zasilacz, a on się mocniej nagrzewa. Podobnie jak ja masz dwa dyski i dwa CD - ale ja mam 450W i zasilacz dmucha lekko ciepłym powietrzem. Swoją drogą polecałbym wymianę, bo możesz miećproblemy ze stabilnością. Zalecana 350W 8O . Ja mam zasilacz 300W i sporo sprzętu ciągnącego prąd(widać w podpisie) oraz 3 dodatkowe wentylatory i jakoś mi wyrabia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 JA na codeszajsie (przed kupnem wybrałem najlepszy) mam podłaczone 8 wentyli, hdd, cdrom, cdrw, itd.... Codeszajsy cieple powietrze "wyrzucaja" z siebie m.in tez dlatego że wentyl b.wolno się kręci aby byl ichy i sta tez te zasiłki się przegrzewają ... Zasiłak w moje poprzednije budzie tez chłodniejsze powietrze wyrzucala ale wentyl szybcej się kręcił.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zauważ, że masz PIV, a do niego minimalna (zalecana) moc zasilacza to 350W. Twój stary celek ciągnął znacznie mniej prądu. Więc nowy komp męczy znacznie bardziej zasilacz, a on się mocniej nagrzewa. Podobnie jak ja masz dwa dyski i dwa CD - ale ja mam 450W i zasilacz dmucha lekko ciepłym powietrzem. Swoją drogą polecałbym wymianę, bo możesz miećproblemy ze stabilnością. Zalecana 350W 8O . Ja mam zasilacz 300W i sporo sprzętu ciągnącego prąd(widać w podpisie) oraz 3 dodatkowe wentylatory i jakoś mi wyrabia... Dlatego pisze, że jest ZALECANE :!: Gdyby nie wyrobiło na 300W - nikt by takich zasilaczy dla P4 nie produkował :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 ja polecam zasilacz Feel firmy Essun montowany w Modecomach :> 300W a zimny jak cholera ;> Zreszta obecnie dobry codegen kosztuje 150zl a Modecomy od 170zl juz sa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 a ja mam CODEGENA 400W i napięcia trzyma nieżle , spadek rzędu 0.04V , na dobry egzemplarz trafiłem W jakiej budzie masz tego cedegena 400W. Jakie ma parapetry i jak sie spisuje po tym czasie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Ja jadę na nonejmie 230W i tak się nagrzewa że bóda jest ciepła. Zamierzam kupić radka 9700 lub 9500 pro i wymiana zasiłki będzie konieczna. Wezme ENLIGHTA 460W 8) . Powinien styknąć. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...