Hary z Bochni Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Prosze o pomoc w napisaniu sortowania za popmocą algorytmu quck sort tablicy 10 elementowej w języku C wiem że powinienem zamieścić swoje wypociny :mur: ale myśle że coniektórzy widząc co stworzyłem ze smiechu mogli by nie skoncentrować sie na zadaniu <_< Z góry dziękuje za wszelką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Prosze o pomoc w napisaniu sortowania za popmocą algorytmu quck sort tablicy 10 elementowej w języku C wiem że powinienem zamieścić swoje wypociny :mur: ale myśle że coniektórzy widząc co stworzyłem ze smiechu mogli by nie skoncentrować sie na zadaniu <_< Z góry dziękuje za wszelką pomoc #include <stdlib.h>int porownaj (const void * a, const void * b){int pomA = *((int*)a);int pomB = *((int*)b); if (pomA>pomB) return 1; if (pomA<pomB) return -1; return 0;}teraz jak chcesz posortowc tablicę intów to wywołujesz funkcję standardową qsort() qsort(tablica,10,,sizeof(int),porownaj); Opis qsort Jak to ci nie pomoże to podziel się swoim tajnym kodem - to sie przynajmniej posmiejemy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 uzyj google, sciagnij sobie najlepiej jak wyglada schemat blokowy i sprobuj na podstawie tego cos napisac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...