Maniek4 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Posiadam płyte główną ASRock P4V88.W dokumentacji płyty pisze że jest port podczerwieni IRDA.Otworzyłem obudowe i rzeczywiście wyprowadzone są bolce do portu,tylko że menadżer urządzeń nie wykrywa mi tego.Z tego co się orientuje to port może być zablokowany w biosie i dlatego menadżer go nie wykrywa.Dlatego mam prośbe może wie ktoś jak to odblokować gdzie i jak ustawić w biosie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 mi sie wydaje że najpierw trzeba podłączyć urządzenie podczerwieni żeby menadżer cokolwiek wykrył ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek4 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Oto właśnie chodzi że kolega ma taką samą płyte i w menadżer wykrywa mu port podczerwieni mimo że nie ma nic podłaączone do portu a nie mam jak u niego sprawdzić bo wyjechał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 to poszukaj w biosie w periphal managment (czy jakoś tak:P) czegoś o nazwie IR Port/ IrD port lub cokolwiek podobnego i ustaw żeby było Enabled. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek4 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ok już znalazłem, dla tych co może nie wiedzą jak w tej płycie ustawić: Wejście do biosu przez F2 1-Advanced 2-Super IO Configuration 3-Infrared Port Addres zmienić z Disabled na 2F8/IRQ3 Zapisujemy zmiany F10 i na OK Po załadowaniu się windy port został wykryty i zainstalowany janio dzięki za nawigację :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...