mnichu5 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 witam jak napisałem wcześniej jestem lamerem w tej dziedzinie próbowałem zrobic sieć radiową kupiłem następujące urządzenia: karta SparkLAN WL-660R router modem i ap Linksys WAG354G dwie anteny Yagi Netus 16dB (rurkowe) jedna ma kabel 6m druga 15m anteny "sie widzą"; odległosć nie większa niż 500m mówiono mi ze te anteny mają zasieg nawet do kilku km póki co raz po raz na komputerze w którym jest karta pojawią sie jakiś sygnał z ap (zawsze jest to 40%), jednak gdy odświeze znika prosze o pomoc co zrobić aby ta sieć działała mój nr gg: 1787526 pozdrawiam i z góry dziekuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 IMHO karta ma konflikt z AP... niewszystkie urzadzenia sa ze soba kompatybilne jak budujesz siec to staraj sie na jednakowych czesciach np. PLANET, ORiNOCO (zalezy ile masz hajsu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnichu5 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 ale zapomniałęm dodac ze na bardzo małą odległośc (w jednym pokoju była karta a na dachu antena ap) sprzet sie ze soba komunikował; było jakieś 60% takze nie wiem czy to bedzie ten konflikt?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 no to kabel uwalony albo wejscie w sieciowce albo przy antenie zasniedzialo, najlepiej dac na to opakowanie z actimela... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...