Skocz do zawartości
Konrad164

Co Myslicie O Takiej Konfiguracji ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam co sadzicie o tekiej konfiguracji :)

plyta: GA-8I945G Intel 945G 430zł

procek: Intel Pentium 4 3,2 GHz 640 2MB LGA 775 BOX 730zł

Ram: DDR-2 512 MB PC533 TWINMOS 4.0 BOX 150zł

Ja sie bardzo wacham nad plytą główna , moze polecicie jakies inne do 400zł z grafa zintegrowana Intel 950 ??

I czy do tego wystarczy zasilacz 300W czy tez zmienic ??

Edytowane przez Konrad164

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli juz nie chcesz amd-ka 64 tylko intela PIV a na plyte chcesz wydac ok 400 zl to tylko i wylacznie bierz ta ---> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15755 i zadna inna.A co do zasilki i grafy to po co chcesz wziac zintegrowana?Jesli to ma byc komp do pracy to z kolei ta konfiguracja podobnie jak ta co wymieniles nie ma sensu.Wez sobie ta plytke co wymienilem zamiast tego smiesznego gigabyte'a i jakas najtansza grafe na pci-e,chociaz juz sam nie wiem,do czego chcesz tego kompa wykorzystac.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zintegrofana grafa mi potrzebna , poniewaz niemam kasy na grafe teraz w lutym lub moze pod koniec stycznia bym kupil :) a AMD niekupie , poniewaz niema ddr2 i ogulnie intel jest lepszy :D juz od 6 lat jade na tej firmie i jeszcze ani razu mi sie zadna czesc kompa niepopsula czy tez spalila :D P.S Obecnie mam tez plyte gigabyte juz rok czasu i tez ani razu sie niepopsula stabilna itp itd i jednak chyba wezme tą co ja podalem :) A tą co ty podales jest juz na starszym chipset-cie :/

Edytowane przez Konrad164

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli juz nie chcesz amd-ka 64 tylko intela PIV a na plyte chcesz wydac ok 400 zl to tylko i wylacznie bierz ta ---> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15755 i zadna inna.A co do zasilki i grafy to po co chcesz wziac zintegrowana?Jesli to ma byc komp do pracy to z kolei ta konfiguracja podobnie jak ta co wymieniles nie ma sensu.Wez sobie ta plytke co wymienilem zamiast tego smiesznego gigabyte'a i jakas najtansza grafe na pci-e,chociaz juz sam nie wiem,do czego chcesz tego kompa wykorzystac.Pozdro

A komp ma mi sluzyc do wszystkiego tzn gram troche w gry ( niezaduzo , poniewaz lubie dobre gry i najnowsze :) )

czasami wykonuje pare zadan na raz tzn slucham muzyki , nagrywam cd i przy okazji przegladam strony www. jestem zwolenikiem Intela :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi