wrobsipl Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Witam forumowiczów mam takie zapytanie do znawców tematu. Otóż mam internet bezprzewodowy od providera lokalnego taka tam sobie firma. Podczas instalacji spisali z mojej sieciówki adres MAC, i tak dalej numery ip i inne. Moje pytanie to czy można na innej karcie sieciowej w innym miejscu (powiedzmy w innym domu oczywiscie w zasiegu nadajnika) użyć innej karty sieciowej i wykorzystać program do zmiany MACa pod windowsem na taki sam jaki jest u mnie w kompie i wpisać te same adresy ip jakie podano mi podczas instalacji. 1. Czy bedzie można sie podłaczyć w ten sposób do sieci? (czy wogóle jest to możliwe) 2. Czy wtym samym czasie dwa kompy na jednym MACu będą mogły być podłączone do internetu poprzez siec tej firmy 3. Czy jest to wykrywalne przez tamtą firme providera 4. Jesli nie w ten sposób to jak jeszcze można (dzielenie łącza odpada, chodzi mi tylko o bezposrednie podłaczenie, takie ukryte) Niewiem czy wszystko zrozumiecie prosze o pomoc :-| pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calashnicov Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Hehe, zdaje mi się, że twoje pytania są trochę niezgodne z regulaminem. Bardzo wątpię czy uzyskasz na nie odpowiedź. P.S. Patrz punkt I-4 regulaminu. Edytowane 30 Listopada 2005 przez Calashnicov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 ok rezygnuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 1. NIE 2. NIE 3. MOGA ODNOTOWAC TAKA PROBE 4. SPRZECZNE Z REGULAMINEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 przejrzyj dokladnie umowe i poszukaj tam czegos pod katem dzielenia lacza, czy mozesz czy tez umowa milczy na ten temat. pozatym technicznie mozliwe do wykrycia, ale z praktyki wiem, ze nikt nie pilnuje tak dokladnie sieci zeby to wykryc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 pozatym technicznie mozliwe do wykrycia, ale z praktyki wiem, ze nikt nie pilnuje tak dokladnie sieci zeby to wykryc. Za wyjatkiem firm "KRZAK" ktore tylko czyhaja by wlepic komus solidna kare za dzielenie lacza bez zezwolenia :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...