Fazz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Ostatnio sprawdzałem swoje ramy (2x goodram 400 MHZ PC3200 8-3-3-2.5) programem gold memory i po około 34% non stop wyrzuca mi błedy mniej więcej takiego takiego typu: ?:??:?/0 ACDEFFEACDEF --------------------X---- FFFFFFFFFFEF FFFFFFFFFFEF Wie ktoś może o co chodzi ?? co oznaczają te błędy ?? ramy nadają sie do wymiany i są uszkodzone ?? moja płyta to ECS N2U400-A procek to sempron 2300+ wynik testów jest taki sam na karzdym FSB :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 testujesz ramy w dualu czy single ? sprawdz kazda z kosci z osobna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Testuje kości w dualu niestety na mojejej ECS chyba nie można wyłączyć dualu :-/ sprubuje zmienić slot albo przetestowac pamięci osobno Edytowane 30 Listopada 2005 przez Fazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 o ile sie nie myle na nForce dual jest wlaczany jak sie obsadzi pamieciami wskazane sloty. Proponuje przetestowac pamieci pojedynczo a potem dwie kosci w single channel i jezlei nei wywala bledow to powalczyc o duala zwiekszajac napiecie na memkach albo cos w tym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) osobno wszystko z pamięciami jest OK. Specialnie zmieniłem sloty na takie na których dual nie powinien działać ale i tak albo sie włącza i potem zawiesza albo sie nie włącza i windows też sie zawiesza. Pamięci działają tylko jeśli są włorzone do 2 okreslonych do duala slotów. :-/ niestety napięcia na pamięciach nie moge zwiększyć (poprostu nie ma takiej opci) :-/ Poprostu moja płyta główna to tani shit i niezabardzo nadaje sie do dualu pozostaje mi chyba tylko sprzedać ramy i kupić jedną kośc 512 MB. A może wie ktos jak wyłączyć dual w płycie ECS N2U400-A ?? Edytowane 30 Listopada 2005 przez Fazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 a nie ma tym napisane w manualu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazz Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 W manualu jest cos takiego jak recomendet dual slot. Czyli sa tylko wskazane zalecane sloty pod dual ( 2 z 3 lub 1 z 3 ) kiedy wsadze kosci do 1 i 2 niezalecanego slotu pod dual to PC sie wiesza lub nie odpala, nawet jezeli dam je do 1 i 3 slotu tak samo nastepuje tylko zwis. Pamieci dzialaja tylko w slocie 2 i 3 ( ktore sa zaznaczone niebieskim kolorem) :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...