z11 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 No wiec mam pewnien problem. Moja płyta głowna to ASUS abn-e z prockiem AMD 64 1800. Miałem jedną kostke ram twinmosa 512. Dzisiaj dołożyłem sprawdzoną, taka sama kostke 512. Wrzuciłem na duala ,taktowanie 400mhz i gitara chodzi szybciej. Odpalam gre np. NFS MW pogram z 10 minut i albo wywala na pulpit albo res. Przestawiłem na 333 i przestało sie tak dziać. Co prawda dziala duzo gorzej niz na 400 ale niezwiesza. CO moze byc przyczyną? coz moge zrobić zeby to normalnie dzialalo? prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) poluzuj timingi...ewentualnie ustaw Command Rate na 2T (w syntetycznych testach bedzie spory spadek wydajnosci ale w grach itp bedzie napewno lepiej niz 1x512mb z CR 1T)...mozesz nieznacznie zwiekszyc napiecie... aha...poczytaj troche...bo takie problemy sa tu codziennie Co to wogole za plyta glowna..pierwsze slysze:P, Socket 754 czy 939 ?? Edytowane 30 Listopada 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z11 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 socket 939, hmm a jak to sie robi bo ja sie nieznam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...