Dzidaziom Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Dostałem do naprawy kompa compaq prolinea 575e (no comments please) i mialem na nim postawić 98... Niby sprawa prosta, ale w związku z tym, że nie wiem jak dostać się do biosu (też no comments... nie ma nic napisanego a próbowałęm wszystkim czym się da - chcialem zrobic boot z cd)) to podłączyłem dysk z tamtego kompa do siebie i u siebie zacząłem instalować 98 (z podpiętym cdromem z tego compaqa) i przy pierwszym restarcie (gy nie bylo już potrzebne bootowanie z cd) podłączyłem całego tego compaq i...?? Nie widzi cdromu... W moim komputerze jest tylko a: i c: a cdromu brak... Kwestia podłączenia nie wchodzi w grę. Na pewno jest ok. Innego cdromu tez nie widzi... Help... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 1. Dyskietka startowa rozwiąże twój problem 2. Z tego co rozumiem, to po pierwszym restarcie przepiąłeś dysk do Compaqa? W takim przypadku brak cd-romu jest spowodowany zmianą kontrolera ATA 3. W starych compaqach bios odpala się F2, F4, F10, F11, F12, TAB (w zależności od modelu) Jeśli pomimo to nie można wejść do biosu, to go zresetuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...