Skocz do zawartości
AdAm_00

Blue Screen Of Death :d

Rekomendowane odpowiedzi

to jest sterownik magistrali ATA z grubsza mówiąc dysku albo jest uszkodzony albo jest problem sprzętowy albo sterownik nie rozumie się z systemem

Na poczatek wymien sterownik na nowy aktualny sciagniety zestrony NVidia

sprawdź tez dzienniku zdarzeń systemowych czy nie ma jakiś błędów z ATA lub CRC w tytule

jak możesz to napisz dokładnie co jest napisane szczególnie dużymi literami

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest dysk western digital 160gb na S-ATA 2 więc to jest coś ze sterownikami sata?? z tego co wiem to żadnych nie instalowałem. Tylko sterownki ATA nvidii. Sterowniki Sata dawałem tylko przy instalacji windows'a z dyskietki.Sprawdzałem i plik nvatabus.sys jest na dyskietce.Ale gdy podmieniam to tak jest ten błąd.Na szczęście narazie nie ma tego błędu ale tylko dla tego że mało robie na komputerze bo najczęściej wyskakuje gdy dysk jest mocno obciążony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ściągnij sterowniki aktualne ze strony NVidia lub strony producenta płyty i zaktualizuj

sprawdź taśmę sygnałowa dysku i czy wtyczka nie wyskoczyła

przeskanuj dysk/i w poszukiwaniu błędów systemu plików złych sektorów itd...

windows ma SP2 ?

od kiedy jest ten problem i w jakich okolicznością powstał ?

jak byś mógł zamieść zrzut SMART dysku

trzeba wykluczyć wszystkie możliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

windows ma sp2 i błąd wyskakuje gdzieś od 2 tygodni...nie wiem jak powstał ten problem bo nagle kiedyś pojawił sie ten bład i tyle <_< wtyczka jest dobrze podpięta a kabel zmieniłem na inny...screen dam jutro bo teraz nie mam czasu :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi