AdAm_00 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 mam do was prośbę...co znaczy ten błąd windowsa STOP:0000000D1 ?? a dotyczy sie pliku nvatabus.sys. Ostatnio wszystko mi sie wali w kompie <_< prosze o pomoc!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) to jest sterownik magistrali ATA z grubsza mówiąc dysku albo jest uszkodzony albo jest problem sprzętowy albo sterownik nie rozumie się z systemem Na poczatek wymien sterownik na nowy aktualny sciagniety zestrony NVidia sprawdź tez dzienniku zdarzeń systemowych czy nie ma jakiś błędów z ATA lub CRC w tytule jak możesz to napisz dokładnie co jest napisane szczególnie dużymi literami Edytowane 2 Grudnia 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 to jest dysk western digital 160gb na S-ATA 2 więc to jest coś ze sterownikami sata?? z tego co wiem to żadnych nie instalowałem. Tylko sterownki ATA nvidii. Sterowniki Sata dawałem tylko przy instalacji windows'a z dyskietki.Sprawdzałem i plik nvatabus.sys jest na dyskietce.Ale gdy podmieniam to tak jest ten błąd.Na szczęście narazie nie ma tego błędu ale tylko dla tego że mało robie na komputerze bo najczęściej wyskakuje gdy dysk jest mocno obciążony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) To jest screen z poglądu zdarzeń windowsa. Może rozumiesz coś z niego?? bo ja nie :) EDIT: Tak jak prosisz teraz jest jpg :) :-P Edytowane 2 Grudnia 2005 przez AdamekSOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 @AdamekSOS Wprawdzie nic Ci nie powiem o tym błędzie, ale przekonwertuj tego screena na JPG, bo zajmuje pół MB, a to trochę dużo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 ściągnij sterowniki aktualne ze strony NVidia lub strony producenta płyty i zaktualizuj sprawdź taśmę sygnałowa dysku i czy wtyczka nie wyskoczyła przeskanuj dysk/i w poszukiwaniu błędów systemu plików złych sektorów itd... windows ma SP2 ? od kiedy jest ten problem i w jakich okolicznością powstał ? jak byś mógł zamieść zrzut SMART dysku trzeba wykluczyć wszystkie możliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 windows ma sp2 i błąd wyskakuje gdzieś od 2 tygodni...nie wiem jak powstał ten problem bo nagle kiedyś pojawił sie ten bład i tyle <_< wtyczka jest dobrze podpięta a kabel zmieniłem na inny...screen dam jutro bo teraz nie mam czasu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 zainstaluj nowe/aktualne sterowniki sprawdź błędy systemu plików na dysku/ach (systemowy z parametrem /R) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...