tyderk Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam: Mam neostrade i router dlink 504 t . Uządzenie działa na 4 komputery i wszystko jest ok Ustawienia i oprogramowanie standartowe zmienione tylko chasło . Jesli chodzi o komputery pod winda to jest ok i opera działa . Natomiast jak wgram auroxa 11 albo mandriva 2006 to opera nie działa albo działa bardzo wolno wolno to znaczy 5 min na otwarcie strony google.com i tak samo Firefox. Testowałem na kilku komputerach z róznymi procesorami i płytami i na laptopie i zawsze to samo . Po podłaczniu do sieci u znajomego przez DSL działa ok . Natomiast przez dlink 504 T nie działa jestem zainteresowany ta przegladarką i pod linuxem dlatego musze rozwiązac ten problem . Cos w ustawieniach dlinka ale co zmienic . Dzieki za pomoc Tyderk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Jak wyglądają pingi spod linuxa? (do bramy i do google) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyderk Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 do Myszaqu Jesli chodzi o pingi to: Pod Xp do bramy 1ms. do google.com 140 ms. pod linux do bramy 0,7 ms do gogle.com 144ms. Natomiast jeszczejedna informacja system działa pod linuxem ale tylko podprzeglądarka konqeror , natomiast nie działa pod opera , firefox , epiphany . Wszystkie które nie działaja chodza pod geco moze tu tkwi problem w połączniu z moim router dlink . Dzięki za zainteresowanie problemem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) Natomiast jeszczejedna informacja system działa pod linuxem ale tylko podprzeglądarka konqeror , natomiast nie działa pod opera , firefox , epiphany . Co to znaczy system działa pod przeglądarką? :blink: ... A lynx chodzi? :> PS. Używasz KDE czy Gnome? Edytowane 4 Grudnia 2005 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyderk Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Co to znaczy system działa pod przeglądarką? :blink: ... A lynx chodzi? :> PS. Używasz KDE czy Gnome? Uzywam Kde A to ze działa pod przegladarka to znaczy ze działa tylko jedna przegladarka konqeror a inne napisane na geco albo bardzo wolno albo wcale jak opera. Problem tkwi gdzies w ustawieniach routera dlinka skoro za scina na dsl i serwerku pod pld działa wszystko ok . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 problem tkwi... ale w twojej niewiedzy i zwalaniu winy na router :mur: dlaczego odrazu zwalasz wine na sprzetowy router, moze dlinka sponsoruje M$ i dlatego nie dziala pod lnx ? :D chlopie najpierw sprawdz konfig na lnxie, wylacz proxy, dhcp i sprawdz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyderk Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 problem tkwi... ale w twojej niewiedzy i zwalaniu winy na router :mur: dlaczego odrazu zwalasz wine na sprzetowy router, moze dlinka sponsoruje M$ i dlatego nie dziala pod lnx ? :D chlopie najpierw sprawdz konfig na lnxie, wylacz proxy, dhcp i sprawdz ;] Wiem ze moje odpowiedzi moga sie wydawac smieszne ale jak bym wiedział jak to zrobic to by mnie tu nie było . Dlatego staram sie opisac problem jak najlepiej . ok wyłączyłem proxy przez F12 ale co z tym dhcp mam zrobic Jesli możesz to napisz jaka ma byc konfiguracja . Centrum sterowania / Zarzadzanie połączniami / jakie urządzenie mam adsl (ppp0) TCP/IP mam brak tylko wtedy dhcp jest chyba nie aktywne połaczenie z netem mam ale opera dalej nie działa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...