Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lechu1777

Okej...Po pierwsze nigdzie nie napisałem że mają po 40W...Po drugie jeżeli dźwięk ma być taki jaki daje boombox to będzie dobry(CZYLI TAKI KTÓRY SATYSFAKCJONUJE 3/4 LUDZI) ;] Po trzecie mam włączone MAX SOUND co znacznie polepsza basy i dźwięk...(dobra odczuwam prawie każdy bas). Po czwarte bas to niskie tony...Po piąte boombox nie jest nędznym źródłem dźwięku, chyba że macie wymagania jak najlepsi na świecie DJ'e...Po szóste mam SB Live! 5.1 DIGITAL i nie potrzebny mi drugi:P Po siódme w boomboxie nie można narzekać na słabą jakość dźwięku, bo ona poprostu jest dobra DLA LUDZI KTÓRZY NIE MAJĄ WYMAGAŃ JAK HMM GWIAZDA HOLYWOOD!?!? Po ósme czemu wy nie mając takiego bumboxa narzekacie a ludzie którzy go mają są zadowoleni(NIE TYLKO JA). Wiadomo że jak podłącze wzmacniacz to będzie lepsza jakość,bo same 2 kolumny technicsa są droższe(wszystko na kase przeliczacie więc ja tysh) lub sam wzmacniacz MOŻE być droższy! Hmm a Wy sugerujecie że jak kupie wzmacniacz i podłącze pod 2 kolumny technicsa i to wszystko pod boombox to nie będzie lepszej jakości niż na tych 2*4W????;>

EDIT/ Napisałeś wcześniej że nie uzyskam super jakości, JA NIE CHCE SUPER JAKOŚCI!!NIE ROZUMIESZ ZE JA NEI POTRZEBUJE SUPER JAKOSCI DLA POPISU CZY CZEGOS INNEGO!!! MAM TA SUPER JAKOSC GDZIES!! DLA MNIE TEN BOOMBOX TO CUDO BO MNIE W 100% SATYSFAKCJONUJE, MOZE TY MASZ WIEKSZE WYMAGANIA POPROSTU???? Wolałbym za reszte kupić coś innego...Hmm sygnał nie będzie przechodził przez boomboxa tylko będzie od boomboxa szedł...i zostanie zmodulowany odpowiednio tak jak ustawie na wzmacniaczu i efekt usłysze w głośnikach.Tak mi sie zdaje,ale ja sie nei znam to nie wiem;/

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

eh... :| Ostatnie pytanie bo nie odpowiedział nikt. Czy na takim przykładowo wzmacniaczu jak zapodał popej+te kolumny+boombox będe miał jakość lepsza od Creative 2.1 I-Trigue 3200? Czy jakichś 5.1 Inspire Creative?

Przez "ja sie nei znam" nie zrozum "Ty sie znasz":P:P

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Noi znowu się do boomka czepiaja :P Dobra nie rozwijajmy tematu :D Kazdy ma swoje zdanie. Technics nie robi zabawek tylko spox wzmaki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Nie będe pisał nowego topica. Co myślicie o wzmacniaczu Technics SA-EH600(chyba od wieży to jest)???? Nie moge znaleźć na necie nic o nim:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiecień 100% racji!!!!!

Polski sprzęt jest najlepszy, miałem kilka wzmaków technicsa i żaden nie równa się do polskich radmorów, mam teraz 2 radmory i altuski 75 i jest taki bas że zzaden z poprzednich technicsów nie dorastał do pięt........:D

A jak chcesz coś super to była taka duża diora(nie pamietam oznaczenia) co osiagala 65w na kanal, to dopiero sprzecior, ale radmorek 5412 smialo naglasnia duza sale

Ale wybór nalezy do Ciebie(wez terz pod uwage ze jak cos padnie w radmize(a pzrez osatnie 2 lata mi nic nie padlo, a non-stop graja) tio naprawa ok 40zl, a jak padie w takim japonskim szajsie to pownie naprawa wiecej niz kupic drógi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Aha. Exe lapsie zamknij się...nie przetłumaczy mi mukens...a jak jakis ziom to janse ze tak. Czyli techics odpada,ok. A co to za firma diora, radmorek? moze jakis link? Włąśnie mi potrzbene 2*65 wat;];];] Mam do naglosnienia czasdem imprezki (takie na dworq) albo pokój swój:P:P Podłączałem już przez wejście słuchawkowe wzmaka do boomboxa i łądnie gra wszystko:) Wszystkiego najlepszego na święta ziomy !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, że się zamknij tylko, nie sluchasz nikogo ale sam nie potrafisz dokonać wyboru. Dostałeś już wiele propozycji wzmacniaczy a ciągle wybrzydzasz. Temat ma juz ponad 70 odpowiedzi a ty wiesz tylko tyle, że potrzebujesz 2x65 W, też sam nie wiem skąd wzięte. Rozumiem, że chcesz wybrać dobrze ale czy ty przypadkiem nie przesadzasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Ty się nei interssuj czego ja potrzbuje najlepiej. Jak seplenisz to nie rozumiem cie... A dostałem dużo ale czekam na prezenty więc nie kupuje a zawsze cos sie moge zapytac;] bo ten technics bym mial za jakąs 100zł ale już nie chce go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diora radmor to inaczej kochana unitra :)

Osobiście polecam ci radmorak 5412 ma 2x50w ale to ejst takie 50 ze na prawde daje czadu(tylko mussiz miec dobre glosniczki np. altuski) i na tym radmorku smialo se pogzrejesz, a poza tym explatacja na pewno ebdzie taniutka ;)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78354643 - taki jest aktualnie ale poszukaj wersji po calkowitym remoncie(ja tak zorbilem) dlaem 300zl

a do tego kolumienki proponuje to:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78357220

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Mozliwe że nie czytałeś tematu. Mam 2 kolumny techicsa 160W(music) 80W(din). Kurcze taki "rozwalone" te wzmaki są... Za 300 zł to coś lepszego nepewo jest tzn jush chłopaki troche dawajli linków :D

P.S - THX za gratulacje słyszne zresztą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no to kolumienki bede pworzo

Co do wzmaków to za 300zl jest radmor po PELNYM remoncie, tzn nawet plyta przednia kjest po regeneracji i mówię Ci taki radek za 300zl gra na pewno lepiej od technica za 500 :lol:

PS kolumienki na pewno uciagna, ale nie gwranatuje ze bedzie wyreazisty i mocny bas bo te zachodnie komlumny to czesto godne pożałowania, a na polskich altusach można poszarżować :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Nie musisz gwarantować bo ja mam te kolumny:) I wiem jak grają. Jak włącze w "podajniku dźwięku" funkcje max bass to napewno będzie spox. Na wieży te kolumny grają spox ;] Hmm a psują się takie sprzęty czy nei będe miał problemów? Może jakiś link do takiego za 300zł ? Chyba ze cos przeoczyłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 2 jeden starszy kalsyk 5102 bhardzo ma ladny dzwiekno ale nie ma co ukrywac - brakuje muc zasem mocy

Drógi 5412(o którym właśnie mowa) świetnie na daje się na impreski, a naglosnia bez probleum duzy pokuj a co najważniejsze TEN BASS!!

A wracjać do tematu to am jej 2 lata(grafja codziennie non-stop po 5-6h przy kompie i w żadnym nic nie padlo jeszcze, wiec spoxik, ale z tego co keidys slyszalem to jesli cos padnie to naprawa max 50zl

Ten facet swego czasu sprzedawal sprzey po remoncie

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=680450

Nie przejumj sie cenami, 5102 to klasyk audiofilski, i dlatego takie ceny ida, 5412 na pewno wpadna po 300zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi