Skocz do zawartości
pmichael

W Moim Pc Siedzi Duch!

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM!

Mam mały problem. Mój komp szaleje. Co jakiś czas samoczynnie wyłącza się i na nowo ładuje system (podobnie jak twardy reset)

-----------------------------------W MOIM KOMPIE SIEDZI DUCH :blink: ------------------------------------------------------

Dlaczego tak się dzieje? :mur: Czy to wina zasilki? (megabajt MGB-300 ATX)

pmichael@interia.pl

AMD Athlon XP 1700+, 768 MB RAM, płyta ECS K7VTA3, 160 GB + 40 GB twardy, DVD-RW, CD-RW, GF2 64MB, SB LIVE! 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol

temat roku :)

po pierwsze nie ten dział heh

po drugie napisz czy kręcisz jakieś komponenty kompa :-|

po trzecie zobacz jakie masz temperaturki na procku itp.

jak to sprawdzisz to odpisz

ps.

po czwarte wezwij szamana :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na koniec jeszcze jedno - sprawdź kondensatory elektrolityczne na płycie, czy któryś nie jest spuchnięty lub nie ma wycieków elektrolitu (takie brązowe plamy).

Jeśli płyta ma co najmniej 4-5 lat i w dodatku pracuje na marnym zasilaczu to to jest jedna z najbardziej prawdopodobnych przyczyn - mam w firmie co miesiąc takie przypadki -> do serwisu, wymiana eletrolitów ( ok.30-40 zł ), wymiana zasilacza i po problemie !

Pozdr. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi