zuy_zgred Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Na stronie samsunga są 3 wersje tego dvd-romu: b, f, s. Ja nie wiem którą wersję mam, nero info tool podaje tylko ze mam SD-612 :( nie wiem jaki firmware wgrać. Jak mogę sprawdzić jaki mam dvd-rom? na dvd-romie nic nie pisze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Info jest nalepione na dolnej stronie napędu, jeśli nie ma tam nalepki to możesz ładować "F" Jak się domyślam, pewnie masz XP i napęd nie czyta DVD? :lol: W takim przypadku firmware nie pomoże, bo jest za stare - Samsung już nie supportuje tego modelu. Rozwiązanie: Trzeba przełączyć tryb transferu z UDMA2 na PIO4 i powinno być oki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuy_zgred Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 czyta dvd, ale nie wszystkie :) moze firmware pomoze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 No to się trochę pośpieszyłem :) (zazwyczaj ten model nie chodzi pod XP jako DVD, tylko jako CD :blink: ) A co do twojego problemu, to raczej może być wina brudnej optyki/słabego lasera/cienkiej korekcji błędów/niewłaściwej strefy. No ale może pomoże :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...