Boniek19 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) A wiec tak. Na samym poczatku chcialbym was prosic abyscie szybko po mnie nie pojechali bo jestem naprawde poczatkowym overclockerem :-P Mój problem tkwi w tym ze jak podkrecam swojego procka Bartona 2006 a mianowicie podnosze FSB na 180 smiga przy mnozniku 11,5 pamieci taktuja na 360 MHz. niby wszystko pieknie jest wiec podnosze Fsb do 190 no i kaszana jest niby szyna wynosi te 190 ale pamieci obnizaja taktowanie do 166 i winda nie wstaje. No iwlasnie chcialem sie dowiedziec dlaczego tak jest. Bardzo bym prosil o pomoc moj sprzet: Edytowane 3 Grudnia 2005 przez Boniek19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 pamięci masz 166 mhz, więc możę 190 to już dla nich za dużo ... podnieś im napięcie, może pomoże. i zaopatrz je w jakieś radiatory, albo przynajmniej daj im jakiś nawiew Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Podnies napiecie na pamieciach na Abicie masz duze napiecia. Sprobowj podniesc napiecie rowniez na procku moze on potrzebuje wiecej paliwa. Ja bym zrobil tak: -podniosl napiecie na procku jezeli to nie pomoze to wtedy podniosl bym napiecie na RAMie ze zluzowaniem timingow. powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek19 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Sorry za LaMeRsKie pytanie ale o ile dokladnie trzeba zwiekszyc to napiecie na procku i ramach????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 podnoś jak najmniej się da, dopóki nie zauważysz stabilności. ale jeśli po podniesieniu napięcia nie będzie stabilny to nie podnoś w nieskończonośc bo jeszcze procka spalisz. jeśli podniesiesz napięcie o 0.20 dla procka a dalej będzie niestabilny to znaczy że to wina czegoś innego ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...