Gość razorex Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Wczoraj odebrałem mój dysk Samsung SV0802N, przedtem miałem taki sam ale miał bad sektory. Wymien ili na nowy JEST FATALNIE Włożyłem go i sformatowałem przy instalacji windowsa . Utworzyłem 1 partycję FAT32. Drugą stworzyłęm już w windowsie NTFS. Wszystko wyglądało dobrze do czasu gdy uruchomiłem winampa = piosenki zacinają. wogóle cały system przymula o grach już nawet nie wspomne TRAGEDIA :( Nie wiem co mozę być tego przyczyną. sformatowałem jeszcze raz , wgrałem na nowo windowsa, teraz mam 2 partycje FAT32. Nic to nie dało :( Taśma jest dobra na 100%. Na starej 14 GB wszystko OK. HD Tach Szkoda gadać. Odczyt 3.mbps, na mojej starej 14 - 81.2 mbps <płacze> SMART z everesta Raw Read Error Rate 51 Reallocated Sector Count 11 Seek Error Rate 51 Write Error Rate 51 Przypomian DYSK JEST NOWY(przynajmniej tak mi powiedzieli w serwisie gdy go dobierałem) PE ES POOOOOOOOOOOOMOCY :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Poproszę screeny z programu HD Tune --> zakładki "Benchmark" i "Health" http://www.hdtune.com/ Edytowane 5 Grudnia 2005 przez KlifKomputery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 no to zdaje się ze nie wymienili pewnie śmignęli go scandiskiem dysk relokował złe sektory i juz ich niema no przynajmniej jak się do SMART nie zagląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 A masz ustawione na pewno UDMA, a nie PIO? Ostatnio "przestawilo" mi sie na nowym dysku SATA i mialem maly slideshow ogladajac filmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) SZKODA GADAĆ 3.1 MB/sek ON SIĘ PRAWIE NIE RUSZA:(( Czy ktoś może mi pomóc ?????? Na tym pierwszym zdjęciu test się przerwał = błąd odczytu :( Mam aktywny UDMA 6 wszystko wygląda dobrze mój stary dysk też jest podpięty do tej taśmy i działa normalnie :( Edytowane 6 Grudnia 2005 przez razorex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) faktycznie szkoda gadać ten dysk nie jest nowy a juz na pewno nie jest w pełni sprawny, oddaj go ale jeszcze bardziej dziwne jest zużycie procka ponad 90% :blink: nie konecznie "Na tym pierwszym zdjęciu test się przerwał = błąd odczytu " ogolna sprawnosc napedu jest bardzo niska wiec trudno wyczuć co jest co Edytowane 6 Grudnia 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 "Power On Hours Count" = 2211: to sie przeklada na 3 miesiace nieprzerwanej pracy - to na bank nie jest nowy dysk, panowie w serwisie wcisneli Ci bubel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Przy najbliższej okazji oddam ten dysk. Przy okazji porozmawiam sobie "spokojnie" z panami przyjmującymi zgłoszenie :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Nie dość że używany, to jeszcze bubel. Realokowane sektory - czyli co najwyżej został "wyzerowany" programem diagnostycznym producenta (jeśli kupowany w Action to tylko zdjeli partycje, nie bawią się w "poważniejsze" operacje). Zapisz numer seryjny, ale wiem że stosują metodę "wymienimy na inny może się nie pozna" - oczywiście "inny" wybiera się losowo ze zwrotów klientowskich (często mają nawet stickery sklepu, nie tego w którym był kupowany). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Troche późno, ale co tam... ;) To jasne, że dysk jest daleki od doskonałości, ale jak Zawadaki zauważył: CPU Usage= 95%? Bardzo dziwne, tym bardziej, że poza kilkoma badami jast nieźle. Myśle, że masz coś ostro skopane w systemie - dla WinAmpa 3MB/s to 10x więcej niż potrzebuje. Zacinanie się programów jest spowodowane przeciążeniem procesora, a nie stanem dysku. Musisz sprawdzić który to proces tak obciąża CPU. Jeżeli to nie będzie sterownik dysku to dopiero masz problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...