Skocz do zawartości
Michal_P

Radeon 8500 LE i karty na BX -działaja?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma dobre albo złe doswiadczenia z dzialaniem Radeona 8500 (maks AGP x4) z płytami dla procków Intela opartymi na BX ie lub innych chipsetach obsługujacyhc AGP x2??

Przymierzam sie do tej karty bo mocno staniały - nizej taktowane modele mozna trafić w okolicach 420 zł - ale chce wiedzieć, czy pójdzie.

Pozdrawiam

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i Agp

<span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda!!! wiesz jakie ma znaczenie AGP?? to jest przepustowość procesory obecnie nie wykorszytują jeszcze przepustowości AGP x4 (choć wchodzi już x8) . Między AGP x2 i x4 nie ma żadnej różnicy praktycznie w wydajności!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i Agp

<span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda!!! wiesz jakie ma znaczenie AGP?? to jest przepustowość procesory obecnie nie wykorszytują jeszcze przepustowości AGP x4 (choć wchodzi już x8) . Między AGP x2 i x4 nie ma żadnej różnicy praktycznie w wydajności!
a ja mialem te sama karte gf2pro na agp2 na jednej plycie i jak przelozylem na plyte z agp4, to poszlo za 4x szybciej :wink: moze wina plyty, ale zawsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i Agp

a ja mialem te sama karte gf2pro na agp2 na jednej plycie i jak przelozylem na plyte z agp4, to poszlo za 4x szybciej :wink: moze wina plyty, ale zawsze
co do chipu NV15 to miał taka sama wydajność w postaci Geforce 2Ti Leadteka 64mb DDR 4ns na AGP x2 i AGP x4 ale ja puszczałem na x2 bo sie lepiej kręciły pamięci (wyższe napięcie). Tak więc nie wina karty :)

płyta 8KHA+ Epox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G. prawda. Co wy z tym zasialczen?!!! Gorzej? Zasialcz nie ma nic do gadania- ten w podpisie ma już prawie 4 lata i jest ze starego kompa, który był na BX. Mozliwe, że to przez bios w wersjii 7002 w Radeonie, który kiedyś miałem. Podobno w 7008 nie było tego problemu......ale radzę uważać.

PS- nie zmieniałbym płyty i proca, gdybym mógł zmienicten bios- się nie dało po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...