Michal_P Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Czy ktoś ma dobre albo złe doswiadczenia z dzialaniem Radeona 8500 (maks AGP x4) z płytami dla procków Intela opartymi na BX ie lub innych chipsetach obsługujacyhc AGP x2?? Przymierzam sie do tej karty bo mocno staniały - nizej taktowane modele mozna trafić w okolicach 420 zł - ale chce wiedzieć, czy pójdzie. Pozdrawiam Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 bez problemu tylko ze wydajnosc bedzie srednia bo proc mocno ograniczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 i Agp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 i Agp<span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda!!! wiesz jakie ma znaczenie AGP?? to jest przepustowość procesory obecnie nie wykorszytują jeszcze przepustowości AGP x4 (choć wchodzi już x8) . Między AGP x2 i x4 nie ma żadnej różnicy praktycznie w wydajności! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 i Agp<span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda!!! wiesz jakie ma znaczenie AGP?? to jest przepustowość procesory obecnie nie wykorszytują jeszcze przepustowości AGP x4 (choć wchodzi już x8) . Między AGP x2 i x4 nie ma żadnej różnicy praktycznie w wydajności!a ja mialem te sama karte gf2pro na agp2 na jednej plycie i jak przelozylem na plyte z agp4, to poszlo za 4x szybciej :wink: moze wina plyty, ale zawsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 i Agp<span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda!!! wiesz jakie ma znaczenie AGP?? to jest przepustowość procesory obecnie nie wykorszytują jeszcze przepustowości AGP x4 (choć wchodzi już x8) . Między AGP x2 i x4 nie ma żadnej różnicy praktycznie w wydajności!a ja mialem te sama karte gf2pro na agp2 na jednej plycie i jak przelozylem na plyte z agp4, to poszlo za 4x szybciej :wink: moze wina plyty, ale zawszeco do chipu NV15 to miał taka sama wydajność w postaci Geforce 2Ti Leadteka 64mb DDR 4ns na AGP x2 i AGP x4 ale ja puszczałem na x2 bo sie lepiej kręciły pamięci (wyższe napięcie). Tak więc nie wina karty :) płyta 8KHA+ Epox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Kupuj radka, przyda sie, a jak zmienisz procka nie bedziesz musial zmieniac karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Mi nie działał na BX :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Mi nie działał na BX :(a winowajca jak w przypadku 90% sprzetowych problemow z Radkiem 8500 byl pewnie kipskiej klasy zasilacz :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 G. prawda. Co wy z tym zasialczen?!!! Gorzej? Zasialcz nie ma nic do gadania- ten w podpisie ma już prawie 4 lata i jest ze starego kompa, który był na BX. Mozliwe, że to przez bios w wersjii 7002 w Radeonie, który kiedyś miałem. Podobno w 7008 nie było tego problemu......ale radzę uważać. PS- nie zmieniałbym płyty i proca, gdybym mógł zmienicten bios- się nie dało po prostu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...