Skocz do zawartości
dzooma

Problem Dot. Zakupu 173p+ / 913n

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam następujący problem

Zastanawiam się nad zakupem Samsunga 173P+(lub 770P) lub Samsungiem 913N

1. Czy lepiej zainwestowac w słabszy a większy monitor czy w mniejszy (17") a lepszy

2. Pytanie do użytwoników P+: Ile zajmuje oprogramowanie na dysku do monitora? Bo gdzieś wyczytałem ze zajmuje aż 260MB, a że komputer mam stary to robi mi to znaczną różnicę.

Ile zajmują tylko te podstawowe komponenty (do sterowania podstawowymi funkcjami obrazu typu contrast etc.), a ile zajmują te dodatki typu magic rotation etc. Czy da się wogole zainstalować oprogramowanie które bedzie mniej zajmowało?

3. Czy oprogramowanie zżera dużo ramu i wydajności procesora?

4. Co jeszcze byście mi polecili w tym przedziale cenowym (do 1600zł)

Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez zastanawiam sie nad zmianą monitora i jednak wybrałbym :

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18957

Co do twoich pozostałych pytan to tez słyszałem ze oprogramowanie zajmuje ok 300mb a w dodatku tworza sie 4 ikonki w pasku :/ wiec musi obciazac pamięc :/ a pozatym Samsung jakos mnie nie przekonuje mimo ze jest to jeden z najwiekszych producentów matryc :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam następujący problem

Zastanawiam się nad zakupem Samsunga 173P+(lub 770P) lub Samsungiem 913N

1. Czy lepiej zainwestowac w słabszy a większy monitor czy w mniejszy (17") a lepszy

2. Pytanie do użytwoników P+: Ile zajmuje oprogramowanie na dysku do monitora? Bo gdzieś wyczytałem ze zajmuje aż 260MB, a że komputer mam stary to robi mi to znaczną różnicę.

Ile zajmują tylko te podstawowe komponenty (do sterowania podstawowymi funkcjami obrazu typu contrast etc.), a ile zajmują te dodatki typu magic rotation etc. Czy da się wogole zainstalować oprogramowanie które bedzie mniej zajmowało?

3. Czy oprogramowanie zżera dużo ramu i wydajności procesora?

4. Co jeszcze byście mi polecili w tym przedziale cenowym (do 1600zł)

Z góry dzięki

Nie ma żadnego porównania.!73P+ i 770P biją 913N na leb i szyję jeśli codzi o jakoś obrazu,a 173p+ dodadtowo wyglądem i jakością wykonania.

Oprogramowanie zajmuje 300MB,ale po wywaleniu wersji językowych juz tylko 35MB i nic proca i pamięci nie obciaża.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to dobrze :) czyli 35MB zajmuje oprogramownie tak? dobrze zrozumiałem? :)

Do herculesa: ta iiyama ma matryce TN i małe kąty widzenia, pozatym niepotrzebne mi pierdzące głośniczki.:P wiec wole p+

Edytowane przez dzooma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwazasz ze iiyama to jest shit ? :D cos mi sie nie wydaje :D ja bym bardziej powiedział ze ten samsung(czyt. szajsung) to shit mimo lepszych parametrów :D

Daj sobie spokoj z ocenianiem monitora po naklejce - marce.

W porownaniu do innych monitorów na tej samej matrycy TN ta iiyama jest bardzo dobra ale w porownaniu do matrycy PVA to wymięka totalnie.

50% jakosci monitora LCD to zastosowana matryca.

Samsung to szajsung ale jakbyś postawił tą jamęjame koło 173P+ czy 770P to oddał byś ją za poł ceny do przedszkola dla dzieci do zabawy.

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się :D

Pozatym popatrz nawet na design.... A parametrami rozwala ta iiyame pod kazdym calem.

1. katy widzenia

2. 8ms

3 kontrast 1500:1

4 cena podobna

he? i co brałbys gorszy monitor tyle ze z nalepką iiyama? bo ja nie

AceSkubi Samsung jest producentem matryc jednym z największych na świece (wieksza jest chyba tylko firma LG&Philips).... Na wielu innych forach wiekszość ci powie że samsung robi najlepsze matryce...

Edytowane przez dzooma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi