Eclipse Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Czesc teraz mam to co w podpisie i zaczyna mi brakowac mocy :) wiec planuje sobie kupic nowego procka akurat sa swieta i nowy rok i wlasnie na sylwka przujezdza moj brat ze stanow i chce zamowic u niego athlona 2600+ (fsb jeszcze 266 bo moja plyta nie ma dzielnika 1/5) i mam takie pytanie. Czym taki procek trzeba bedzie chlodzic chodzi mi o qler obecnie mam titana 2800 orotow i nie chce zmieniac na nic szybszego czytaj glosniejszego. Czy myslicie ze taki procek da sie tym chlodzic w gre jeszcze wchodzi zmiana na czysta Cu ale obroty to tez najwyzej 3000. Czekam na opinie i dzieki z gory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Przeciez msi kt3 ultra ma dzielnik 1/5, wiec koniecznie kupuj procka na 333 fsb. A co do chlodzenia to sadze ze schlodzi sokojnie, zwazywszy na opinie ludzi ktorzy wymienili a1700 na 1700 0.13 mikrona. Mysle ze jesli i tu bedzie wprost proporcjonalnie wydzielane mniej mocy, to procek bedzie schlodzony wystarczajaco. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Spoko jeśli jest na tym nowym jadrze 0.13 to bez problemu. U mnie na podkręconym 1.7+ AIUGA i 1.82V mam max 48 stopni na 1860 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Msi kt3 ultra revision 1 nie ma dzielnika 1/5 to mowie do wszystkich co mysla ze ma msi kt2 ultra2 ma ale moja nie ma wiem bo pisalem do supportu z msi i mi odpisali no ale i tak nie jest zle taki procek bedzie na pewno ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 A moja plytka ma dzielnik 1/5 ? bo sie juz w tym gownie nie lapie ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Właśnie założyłem XP2400+ i temp. na niekręonym (chłodzenie wodne)max. 38 st. (myślałem że będzie niższa) na kręonym 15*150 1,8v- max. 44. (myśle że troche spadnie jak założe copperhima w sobote i biore się za odblokowywanie mnożnika, bo przy przy taktowaniu 15x166 chodzi dopiero z napięciem 2,15 i troszkę się za bardzo grzeje). Reasumując na twoim wiatraczku może się trochę za mocno grzać chyba że nie masz zamiaru go kręci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Po czym najlatwiej rozpoznac czy plyta obsluguje dzielnik 1/5 czy tez nie? (Oczywiscie mowa o kt3 ultra) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 MeHow wydaje mi sie ze nie nie jestem w 100% pewien ale wszystkie kt3ultra BEZ 2 nie maja dzielnika 1/5 po prostu sam chipset obsluguje ale nie zostal zaimplementowany w plycie i tego zaden nowy ios nie zalatwi a najlepiej zebys sobie zobaczyl na msi.com.tw znajdz swoja plyte i link do cpu support Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...