Skocz do zawartości
daniel11111

Problem Z Hynixami

Rekomendowane odpowiedzi

witam. wlasnie dostalem 2 x 512 na hynixach d43. wlozylem do kompa dual zastartowal. teraz testuje. udalo mi sie wlaczyc winde na 200 fsb przy cl 2-2-2-5 ale niestabilnie niestety. na 2-2-3-7 przy fsb 220 po pol godzinie grania komp mi sie zresetowal wiec ustawilem fsb 215 i 2-3-3-7. wszystko jest na 1T. czy dobre dalem timingi do tego fsb 215 1T ? moze lepiej jakies inne np 2-3-3-8 albo 2-3-3-11 ?? albo jeszcze jakies inne? jak ustawic optymalnie kompa :( i szkoda ze te fsb 200 nie dziala stabilnie z tym 2-2-2-5 by bylo gangstersko :] czekam na pomoc z optymalizowaniem moich pamiatek ;). aha i jeszcze jedno czy przy ustawiniach fsb 215 i cl 2-3-3-7 na 1T dual 2 x 512 takie wyniki z everestu sa ok?(dodam ze mam athlona mobilnego 2500+@2500mhz i abita nf7-sl czyli socket A z nforcem2) :

odczyt 3200

zapis 1300

czas oczekiwania 79.5 ns

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :]

Edytowane przez daniel11111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast pytać o rzeczy, które już były wielokrotnie omawiane, proponowałbym użyć szukajki, zajżeć do przyklejonego tematu o Hynach d43.... Jakbyś choć trochę poszukał, to wiedziałbyś, że te Hynixy nie lubią niskich timingów, ale za to dobrze znoszą wysokie taktowanie..... :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie zartuj. wyobraz sobie ze czytalem i wiem. ale ja nie moge dac wysokiego fsb na moim mobilu 2500 wiec sie bawie timingami wiec bez takich glupich odpowiedzi

To kup sobie Winbondy i rób vmem-moda. Chyba jednak nie czytałeś..... Temat do zamknięcia imho.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi