kisiol Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 mam pytanko czy przyzmianie procesora trzeba cos instalowac lub przestawic na plycie czy tylko wystarczy go wlozyc i juz? aktualnie mam amd athlon 1800+palomino i plyte gigabyte ga-7va rev.1-0 chce wlozyc procek amd athlon 2600 czy to jest mozliwe prosze o pmoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Musisz wiedziec na jakiej magistrali chodzi procek, czy na 133mhz czy na 166mhz. Jesli ten nowy procek to barton 2600+, to ma fsb 166 a jesli to zwykly axp t-bred to ma fsb 133. Wiec jesli wkladasz proca z inna magistrala, sprawdz pierw czy twoja plyta ja obsluguje, jesli tak ustaw na plycie odpowiednio zworki (jesli jest taka koniecznosc, wiekszosc nowych plyt ma auto wykrywanie ustawien w biosie). Twoja plytka jest na kt400, czyli obsluguje fsb 166, wiec nowy proc bedzie obslugiwany. Poza ustawieniami biosu nic nie musisz juz instalowac. ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiol Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Musisz wiedziec na jakiej magistrali chodzi procek, czy na 133mhz czy na 166mhz. Jesli ten nowy procek to barton 2600+, to ma fsb 166 a jesli to zwykly axp t-bred to ma fsb 133. Wiec jesli wkladasz proca z inna magistrala, sprawdz pierw czy twoja plyta ja obsluguje, jesli tak ustaw na plycie odpowiednio zworki (jesli jest taka koniecznosc, wiekszosc nowych plyt ma auto wykrywanie ustawien w biosie). Twoja plytka jest na kt400, czyli obsluguje fsb 166, wiec nowy proc bedzie obslugiwany. Poza ustawieniami biosu nic nie musisz juz instalowac. ;] procesor ma takie oznaczenie axda2600dkv3d czyli chba t-bred Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zaktualizuj dla pewnosc bios do najnowszej wersji ze strony producenta i powinien spokojnie smigac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...