wiewior1987 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Mam problem z kartą GeForce 5700Le firmy CANYON mianowicie wszystkie literki naprzykład pisane w wordzie lub te na stronach internetowych jak i te na pulpicie są rozmazane.Na moim lcd mam autowyrównywanie.Problem dotyczy każdej rozdzielczości.Mam najnowsze sterowniki z www.nvidia.pl.Jeżeli ktoś wie jak naprawić ten błąd proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Wiesz że lcd mają rozdzielczość tzw zalecana (inna dla 17 cali inna dla 15 cali i itd). Jaką masz rozdzielczość i jaki monitor lcd :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 mozesz jeszcze spróbować we właściwościach pulpitu->wygląd->efekty i tam mozesz wybrać wygładzanie czcionek, standardowe i clear type (zalecane dla monitorów lcd). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewior1987 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 No ekran to 17' Philips 170S.A to clear type pomogło ale troche jest wyrażnie ale nadal rozmazane:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Jaką masz rozdziałkę w windows :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) wejdz do zakładki: własciwosci ekranu > ustawienia > zaawansowane > do zakładki swojej kary graficznej (Nvidia) > ustawienia plaskiego panelu cyfrowego > i zaznacz skalowanie monitora <<< (nie ustawiaj! skalowanie monitora za pomocą adaptera) Jesli chodzi o wygładzanie czcionek to nie ustawiaj clear type tylko standardowe. Edytowane 8 Grudnia 2005 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...