robal7 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Witam! Mam zamiar zrobic w swoim domu mala siec. Jestem wlasnie na etapie dobieranie sprzetu sieciowego. Mam dylemat; nie wiem jaka wybrac karte do swojego PC... Nie tyle chodzi o model, co o port... Zauważyłem, że można kupic karte na PCI, jak i pod USB. Prosze doradzcie mi, ktory standard jest lepszy...:) No i chcialbym, zeby to ladnie dzialalo z karta WLAN na moim laptopie pod PCMCIA (ktorej tez jeszcze nie kupilem:P). Z gory wielkie dzieki! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 zdecydowanie PCI wieksz przepustowosc nie zajmuje USB antenka zewnetrzna na kablu obowiazkowa pewne lacze bezproblemowa instalacja (z USB roznie bywa ) minusy: trzeba rozebrac kompa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal7 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 zdecydowanie PCI wieksz przepustowosc nie zajmuje USB antenka zewnetrzna na kablu obowiazkowa pewne lacze bezproblemowa instalacja (z USB roznie bywa ) minusy: trzeba rozebrac kompa :P oki, thx! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 usb ma przepustowość na pewno większą niż 8mb/s jaką zapewnia 802.11g, nie ma problemów z instalacją, nie trzeba obudowy otwierać i można zamontować w każdym kompie, zdecydowanie usb! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 usb jest drosze o co naj mniej 30 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 nie byłbym tego taki pewien, D-Link DWL-122 /11 Mbit/ USB 105zł (86,07zł netto) D-Link DWL-510 /11Mbit/ PCI 95zł (77,87zł netto) różnica 10zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 zdecydowanie PCI wieksz przepustowosc nie zajmuje USB antenka zewnetrzna na kablu obowiazkowa pewne lacze bezproblemowa instalacja (z USB roznie bywa ) minusy: trzeba rozebrac kompa :P Z niczym sie z tego nie zgodze. a) zdecydowanie PCI - a to dlaczego? B) no niby tak, ale 11Mbit/s daje realne 2.5Mbit/s czyli nie ma roznicy. c) ale zajmuje slot, na wiekszosci nowoczesnych plyt masz 10 USB i 3 PCI dodatkowe (np DFi) d) taka sama antenke mozesz wpiac w karte oparta na USB e) w moim wypadku pewniejsze na USB niz na PCI bylo f) bzdura, usb instaluje sie tak samo jak PCI nie musisz rozbierac kompa mialem karte PLANET PCI WL8305 i to co sie z nia dzialo to przerastalo moja cierpliwosc. Przesiadlem sie na planeta ale USB i malina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...