Skocz do zawartości
Pyrfee

Matryce Trubrite Toshiby

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stoję przed wyborem kupna notebooka, waham się pomiędzy Asusem A6VA-Q039, a Toshibą M70-132.

Zalezy mi na dobrej matrycy i skłaniam się ku M70, ale czytałem kilka opinii o tych matrycach Toshiby i ludzie pisali, że sa nierownomiernie podświetlane lub świecą z nich jakieś białe światełka ? :)

Czy ktoś mogłby potwierdzić/zaprzeczyć tym informacją ? Widziałem matryce A6VA i bardzo mi się podobała, nie zauważyłem żadnych anomalii.

Pozdrawiam

Łukasz

Edytowane przez Pyrfee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zależy ci na matrycy to tylko Qosmio, dozbieraj kase albo napadnij na bank ta matryca jest niesamowita.

Jak postawisz obok m60 to niby jedno i drugie jest TruBrite, ale roznica olbrzymia.

Obecnie najlepsza matryca w lapie jaka widziałem, do tego czarny lakierek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M70-132 ma matryce z systemem "HD To Go" - nowa technologia ale nie mogłem nigdzie znaleźć jakiś konkretów o niej, a Qosmio z "QosmioEngine" więc może M70 nie będzie gorszy od Qosmio... Chciałem zobaczyć różnice w Vobisie, miałem dwa koło siebie ale niestety na M70 był włączony jakis tryb który miał tylko rozdzielczość 1024x768 więc rozszerzony obraz był. Sprzedawca mówił, ze nie zmieni tego trybu kiedy ja byłem, ponieważ za długo by to trwało (nie popisał sie) . Qosmio jest super ale dla mnie jest troche za duży no i za tę cene to ja sobie dodatkowe 512 ramu dokupię :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi