^ZoLtaR^ Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Witam Jakos ciezko mi bylo cos na ten temat znalezc. Niestety mam codeshita 300W, ktory da(wał)je na +5 ok. 4.84-4.85 , dzisiaj kupilem sobie sunonka 80x80 i puscilem go na 7V, napiecie na +5 spadlo do 4.78 , to normalny objaw czy kwestia tego ze jest to codegen? z gory dzieki za odpowiedzi pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 no i jak? nikt nic nie wie na ten temat ? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 a jak go pusciles na 7V ???? ;) poprzez co??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 standardowo, "+" z wentyla na zolty +12, a "-" na +5 czerwony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Ja mam w ten sposob puszczone wentyle 120x120x38 i 2 60x60x25 i napiecie +5V mam 5V ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 rece opadaja ... ah ten codegen..:( czyli widocznie najprawdopodobniej taki zajebisty zasilacz mam... cholera nie wiem co z tym zrobic, bo chce jeszcze zamontowac 2x 80x80 i 1x 92x92 (wyciagajacy u gory). moze jakie diody zenera, czy inne patenty bo pomogly? bo na wymiane zasiłki narazie $ brak :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 moja zasilka to codegen 350W . Mam podpiete nastepujace wentyle(poza coolerem): 1 x 120x120x38, 3 x 80x80x25, 2 x 60x60x25, 2 x 60x60x15 i chodzi elegancko ;) kup jakis uzywany zasilacz AT za grosze(10-20 pln) i pod niego podpinaj wentylki co by odciazyc glowny zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 w sumie ok, tylko bude mam za małą zeby to pomiescic (midi tower), coz bede kombinowal, a tak z ciekawosci pytajac, niezla baterie masz tych wentyli masz moze jakies zdjecia swojej budy? duza musi byc jak tyle tych wentyli weszlo :) poczekamy na swieta moze jakies firmowe 400W sie znajdzie.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 ......... poczekamy na swieta moze jakies firmowe 400W sie znajdzie.. :) To jakby gwiazdor byl zaj...scie chojny u ciebie to kup mi tesh firmowe 400W ;) Pozdrowionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Mam codeszhita i 8 wentyli , część z nich pusczana na 7 V i napięcie stoi jak skała 5V ... Ale przed kupnem wybierałem zasiłki i akurat taki (najlepszy wziałem). Z codeshitami to jak z ECS zalezy jak trafisz.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^ZoLtaR^ Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Thorr, no jakby gwiazdor bedzie chojny to wezme hurtem dla wszystkich :wink: NO niestety z codeshitem jak z ECS'em swieta prawda, w sumie kij z nim jak bedzie sie czesto zwieszal wtedy bede sie martwic, dzisiaj dalem mu jeszcze do pieca 1x 80x80 i 1x 92x92 , wzialem sie za moda mojej budy, jak bedzie final, zrobie foty i wrzuce, dzis zwalczylem wentyl "w dachu" 92x92, puszczony oczywiscie na +7 :) ah, nie ma ktos grill'a w takim rozmiarze? chetnie bym kupil ... pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...