Skocz do zawartości
bogik

Jaki Bios?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam płyte główną SOLTEK SL 75FRN2-L, bios do niej mam od nowości nie zmieniony czyli D1.4L (o ile dobrze spisałem). Reszta mojego sprzetu to ATHLON XP 2500+, NVIDIA GE FORCE 4 TI 4200 128MB DDR TV, 768RAM. Mianowicie komputerek bedzie kręcony, wiec chciałem sie dowiedzieć jaki bios bedzie najlepszy do mojej płyty głównej a do procka planuje kupić COOLER MASTERA JET 7

http://allegro.pl/show_item.php?item=76229738

i nie wiem czy to jest dobra opcja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepszy do kręcenia będzie taki który umożliwia płynną regulacje napięć procesora i pamięci, dokładną regulacje timingów, płynną regulacje FSB, zmiane mnożnika. a który zawiera takie możliwości to powinno być w opisie biosu. sam postaraj dobrać sobie takiego biosa który będzie indywiualnie najlepszy dla ciebie i dla twojego sprzętu. a co do chłodzenia to nawet dobre jak za taką cene, tylko zapewnuj jeszcze jakiś obieg powietrza w budzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios najlepiej modowany. Takie właśnie posiadaja możliwości, o których mówi kolega powyżej. Kto je robi ? Ha! Amatorzy zapaleńcy. Tak np. do Abita NF7-S najlepsze biosy robił Merlin i Trats. Poszukaj w dziale o biosach, może ktoś coś zrobił pod Twoje mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi