bogik Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Witam Posiadam płyte główną SOLTEK SL 75FRN2-L, bios do niej mam od nowości nie zmieniony czyli D1.4L (o ile dobrze spisałem). Reszta mojego sprzetu to ATHLON XP 2500+, NVIDIA GE FORCE 4 TI 4200 128MB DDR TV, 768RAM. Mianowicie komputerek bedzie kręcony, wiec chciałem sie dowiedzieć jaki bios bedzie najlepszy do mojej płyty głównej a do procka planuje kupić COOLER MASTERA JET 7 http://allegro.pl/show_item.php?item=76229738 i nie wiem czy to jest dobra opcja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deft Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 zobacz na stronie producenta :-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogik Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Nie chodzi mi gdzie znaleść bo to akurat wiem, jest kilka biosów to tej płyty a ja chciałbym sie dowiedzieć który bedzie najlepszy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 najlepszy do kręcenia będzie taki który umożliwia płynną regulacje napięć procesora i pamięci, dokładną regulacje timingów, płynną regulacje FSB, zmiane mnożnika. a który zawiera takie możliwości to powinno być w opisie biosu. sam postaraj dobrać sobie takiego biosa który będzie indywiualnie najlepszy dla ciebie i dla twojego sprzętu. a co do chłodzenia to nawet dobre jak za taką cene, tylko zapewnuj jeszcze jakiś obieg powietrza w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Bios najlepiej modowany. Takie właśnie posiadaja możliwości, o których mówi kolega powyżej. Kto je robi ? Ha! Amatorzy zapaleńcy. Tak np. do Abita NF7-S najlepsze biosy robił Merlin i Trats. Poszukaj w dziale o biosach, może ktoś coś zrobił pod Twoje mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...