Skocz do zawartości
ernik

Czy Warto Gf6600gt Agp?

Rekomendowane odpowiedzi

moj konfig:

Amd barton xp-m 2500+/3200+

abit nf7-s

1gb kingston

gecube 9550xt

poniewaz obecnie mozna kupic gf6600gt ok. 600zl czy warto jeszcze sie pakowac w karte na agp?

i w zwiazku z tym mam dwie opcje do wyboru:

1. kupic teraz dobra karte na agp czyli jakis gf6600gt, a przesiadke na pci-e zrobic kolo wrzesnia 2006

2. nie kupowac karty a przesiadke na pci-e zrobic kolo marca 2006

co bedzie najrozsadniejsze? biorac pod uwage rozsadne granie i nie wydawanie niepotrzebnie kasy...

prosze o opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ernik napisał(a):

poniewaz obecnie mozna kupic gf6600gt ok. 600zl czy warto jeszcze sie pakowac w karte na agp?

i w zwiazku z tym mam dwie opcje do wyboru:

1. kupic teraz dobra karte na agp czyli jakis gf6600gt, a przesiadke na pci-e zrobic kolo wrzesnia 2006

2. nie kupowac karty a przesiadke na pci-e zrobic kolo marca 2006

co bedzie najrozsadniejsze? biorac pod uwage rozsadne granie i nie wydawanie niepotrzebnie kasy...

prosze o opinie

Miałem podobny dylemat i mimo że mam gorszego kompa, to wybrałem opcję pierwszą bo:

- wchodzi nowa podstawka AMD

- AMD (intel pewnie też) chce upowszechnić wielordzeniowe procki, zaraz po tym pojawi się masa softu kożystającego z tej technologii, a co z tym idzie dostającego dwu lub więcej krotnego kopa, a to już coś jest ;)

- Nie wiadomo jakie będą wymagania konwersji gier z PS3 (wymagania konwersji z X-Pudła360, po NFS MW i CoD2 (dx9) a szczególnie po tym drugim, widać że są niemałe i dzisiejsze kompy mid range mają z nimi problemy, a PS3 ma być ponoć mocniejsze)

- GF6600GT to pożądna karta za niewielkie pieniądze.

- moja poprzednia karta była jeszcze coś warta i wymiana mnie nie kosztowała wiele, swoją też pewnie teraz jeszcze sprzedasz.

Co do rozsądnego grania to na GF6600GT nowe gierki (FEAR, Q4, NFSMW) zasówają dobrze w wysokich detalach 1024x768 i fraps wartości poniżej 25fps w w.w. gierkach włąściwie nie pokazuje.

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M4TEUSZ napisał(a):

AMD (intel pewnie też) chce upowszechnić wielordzeniowe procki, zaraz po tym pojawi się masa softu kożystającego z tej technologii

e tam, tak szybko to to nie bedzie, najpierw musi pojawic sie Vista - jako podstawa, bo zdaje sie ze XP-ek nie obsluguje 2 rdzenii ? czyli mysle ze tak naprawde dopiero rok 2007 bedzie nalezal do 2-rdzeniowcow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...