Gość Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Witam! Zastanawiam sie nad jedna rzecza. Nie mam czasu szukac,bo ostatni zostalo mi troszke ukrocone laczenie sie przez modem - a takie wlasnie narzedzie do netu posiadam :evil: Wiec moze mi odpowiecie. Jak sie ma SP1 do wysylania jakis wiadomosci do Microsoftu itp. Chodzi mi o to,ze kiedy chodzily takie plotki o Win XP i jakies cracki ludzie instalowali i wariowali.. Czy z SP1 Ci, ktorzy maja XP lewego musza wgrywac jakies cracki? Wiele osob mnie o to pyta,a ja nie potrafie udzielic im odpowiedzi.. Jezeli mozecie mi to wyjasnic to prosze,a ja to im przekaze i sam sie przy okazji dowiem czegos ciekawego. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Podobno nie zainstalujesz bo twoj serial do XP jest na czarnej liscie MS. Tak slyszalem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Co do mojego seriala to na czarnej liscie nie jest. Ale wiem, o ktorym piszesz o ty : FCKGW-...... Jak ma sie pirata to sie nie da zainstalowac,ale to mozna jakos ominac. Nik nic nie powie o tym o co pytalem? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Spojrz: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=12829 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Ja nie pytam o zadne cracki,seriale. Interesuje mnie tylko to czy sp1 wysyla jakies wiadomosci do Microsoftu itp. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 zajrzyj http://winxp.com.pl/art/sp1_wpa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Sciągnij sobie i odpal programik XP Anti SPy i po kłopocie....polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Mi to jest nie potrzebne, chcialem tylko wiedziec. Pytalo mnie o to wiele znajomych i tak mnie to zainteresowalo,ze postanowilem tutaj o to zapytac. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2002 Crasher ja proobowałem rooznych trikoow ktoore mi tu koledzy podsuwali ....Antispy i inne pierdafony...U mnie sie nie dało....albo nie umailem....nie mam sp1 i zyje se nomalnie a windy szaleja i zero problema...... A co do wysylanych informacyji do Microsyfa to słyszalem o tym (od programisty)....ale sam sie na tym nie znam (ja tylko podkrecam i moduje) wiec nie popre tego wlasnymi doswiadczeniami:) Szacuneczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Crasher ja proobowałem rooznych trikoow ktoore mi tu koledzy podsuwali ....Antispy i inne pierdafony...U mnie sie nie dało....albo nie umailem....nie mam sp1 i zyje se nomalnie a windy szaleja i zero problema...... Nie jesteś jedynym który żyje beż SP1 :) Ja też go nie mam i od począdku niechciałem i niepróbowałem instalować. SP1 to tylko zbiór poprawek bezbieczeństwa plus parę drobiazgów (m.in. Java VM), prawie wszystko można ściągnąć przez Windows Update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Dokładnie win XP wysyła informacje do MIcrosoftu. Można ściągać różne programiki i próbować temu zapobiec ale nie jest to konieczne. A co do instalki sp1 to ja też jej nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Crasher ja proobowałem rooznych trikoow ktoore mi tu koledzy podsuwali ....Antispy i inne pierdafony...U mnie sie nie dało....albo nie umailem....nie mam sp1 i zyje se nomalnie a windy szaleja i zero problema...... Nie jesteś jedynym który żyje beż SP1 :) Ja też go nie mam i od począdku niechciałem i niepróbowałem instalować. SP1 to tylko zbiór poprawek bezbieczeństwa plus parę drobiazgów (m.in. Java VM), prawie wszystko można ściągnąć przez Windows Update. Javy VM nie mozna juz sciagnac przez Windows Update. Microsoft odsyla do SP1 ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 A ja mam SP1 :) Co do wysyłania informacji do Microsoftu, to 1) można postawić np. Norton Personal Firewall i blokować wszelkie próby łączenia się z serwerem MS 2) olać to, niech sobie wysyła będziesz jednym z milionów szpegowanych przez MS Microsoft twierdzi oficjalnie, że wśród takowych informacji nie są pobierane żadne dane dotyczące legalności oprogramowania itp. Skoro więc robiłbyto MS mimo to, to byłoby to nielegalne z jego strony i jako takie objęte jest zakazem dowodowym, czyli nie mogliby wykorzystać takich informacji w Sądzie. (Bo chyba o to boją się "Twoi" znajomi) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Istniej taki programik Xp Anti SPy, ktorym mozesz rone rzeczy powylaczac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Javy VM nie mozna juz sciagnac przez Windows Update. Microsoft odsyla do SP1 ;-). Tak zgadza się, ale można pobrać od Sun'a lub wyszukać w necie tą Microsoftową (sam niedawno tego szukałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...