Wiśnia Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 No właśnie nie zakładałem, bo mam go nowego i chciałem od razu zrobić wszystko, ale teraz trochę żałuje sprawdziłbym przynajmniej ile to szlifowanie pomaga. Trudno ale wyniki podam zobaczymy jak będzie. :]:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) odpowiedz co i jak, bo moj juz wystawiony na aukcji dzis powinien dojsc fander, chyba ze zenfist wczoraj nie wyslal ;) jak dojdzie to sprawdze czy przy fanderze 120 bedzie lepiej (tzn na pewno bedzie lepiej, ale czy lepiej niz fander+Igloo <_< ) Edytowane 15 Grudnia 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (tzn na pewno bedzie lepiej, ale czy lepiej niz fander+Igloo <_< ) Nie ma innej mozliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) teraz jest inaczej :P wiec kto wie jak z tym bedzie Igloo to jak lusterko ;) a TT to szkoda gadac czy w pudleku z zapinkami dostaliscie cos takiego (sory za jakosc ale to fon) wyglada mi to na jakis czujnik temperatury, koncowka ma 2 piny? jak i gdzie to sie podlacza? TT juz sprzedany wiec nici z testu Edytowane 15 Grudnia 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 No to jest czujnik temperatury w razie gdybyś nie miął na płycie a hehe, ale ja go nie dostałem z radiatorem tylko z wentylatorem:P:P także nie wiem pomotane to jakieś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) ok ale do czego go podlaczyc? zebym mial kolejny czujnik :P btw jakie temperaturki? Edytowane 15 Grudnia 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) No to było by tak założyłem ThermalTake Pipe 101 na mojego bartka 2,08GHz mnożnik zaś 12,5x Vcore 1,58 pasta Arctic Silver 5 na radiator dałem wentylator ThermalTaka Street Fighter 80x80x32 2000 Obr. W budzie mam dwa wentyle wciągający 80x80 i wyciągający 80x80 teraz temp. procka: Normalne użytkowanie Gadu-Gadu, Winamp - 45 *C – 47 *C W Prime95 (1h) - 55 *C Teraz mam pytanie jeszcze odnośnie tych moich dwóch wentyli w budzie czy lepiej jest tak jak mam czy może lepiej żeby oba wyciągały powietrze ze środka ?? Edit podkręciłem wentyl do 2500 Obr. nie słychać różnicy i mam: Normalne użytkowanie Gadu-Gadu, Winamp - 41 *C – 43 *C W Prime95 (1h) - 49 *C Niby mało podkręciłem ale nie słysze różnicy a temp. niższa :]:] Edytowane 16 Grudnia 2005 przez Wiśnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) rozumie ze jeden na dole z przodu (wciaga) drugi pod zasilaka (wyciaga) jesli tak to jest OK. A co do temp, jak na szlifowany radiator to sa........tragiczne ciesze sie ze swoj sprzedalem ;) polecam ci S2kCtl a zobaczysz ze w idle nie bedziesz mial wiecej niz 35 :P ale na stressa nie pomze Edytowane 16 Grudnia 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) No wiec wentyle w budzie mam tak: Ten z tyłu wyciąga a na szybie wciąga. Edytowane 16 Grudnia 2005 przez Wiśnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) nie widze w ktorym miejscu masz radiator, bylo by dobrze gdyby ten wentyl ze scianki wial bezposredniodnio na procka. w sumie to rozwiazanie jest bardzo dobre, bo chlodne powietrze z zewnatrz czesciowo wieje ci na procka zakladajac ten wiatrak inaczej zaklocilbys juz calkiem obgieg powietrza temperatury juz troszke lepsze a zainstalowales S2kCtl? Edytowane 16 Grudnia 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 I pomysleć że ja chciałem sobie kupić tego TT :angry: Może polecicie coś innego na 754? Nie chce słyszeć o Freezerze, raczej nie wejdzie mi do budy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltak Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 polecam ci S2kCtl a zobaczysz ze w idle nie bedziesz mial wiecej niz 35 :P ale na stressa nie pomze A na jakich obrotach chodzi Ci ten S2kCtl? I jak jest głośny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) Wiesz, jeśli masz duża budę to TT będzie git chodził mój kumpel ma dużą budę i ma TT Volcano Extreme 12 to u niego więcej jak 40 *C nie widziałem nigdy, ale to już buda też cos robi, bo ja mam napchane zasiłka zaraz nad prockiem wiatrak na grafice spalony grzeje się do 90 stopni może także ja mam tu Meksyk :D ale Silencer 6 Rev.2 już w drodze B) Edytowane 16 Grudnia 2005 przez Wiśnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HyperT Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Ello To ja wam powiem ma u siebie założonego pentaka 100 Cu i w Prime95 nie widziałem większej temp jak 41*C przy najniższych obrotach, jakie są tylko możliwe, czyli jakieś 1500 -1600 A co do TT Cool Pipe 101 zastanawiałem sie nad zakupem, ale to nie tylko chodzi o wydajność, ale również o cenę dla przykładu pentak mnie kosztowało nie całą 100 PLN a za TT Cool Pipe 101 juz sobie wołają ponad 120 + koszt dobrego wentyla to jakieś 30 /35 oraz regulator obrotów jakieś 15 cena jednak w dzisiejszych czasach odgrywa znacząca role. Po co przepłacać:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 A na jakich obrotach chodzi Ci ten S2kCtl? I jak jest głośny?S2kCtl to program do obnizania temp w idle sredsnio ok 7-10 stopni przyszedl dzis do mnie fander 120 ale juz wyslalem TT wiec nie sprawdzilem zalozylem go na igloo i przy 10x220 na 1.675 w prime mam 46 stopni (puszczony na 1100rpm - cisza ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) A na jakiej zasadzie działa ten program <_< Edytowane 16 Grudnia 2005 przez dadziuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 jest o nim temat wiec poszukaj. glownie chodzi ze w idle wiekszosc opcji procesora jest nieuzywanych wiec porgram po prostu je odlacza, temperaturra spada srednio 10 stopni, na temerture w stresie nie ma on wplywu. na niektorych plytach ze zintegorwanym dzwiekiem moga wystepowac problemy, ale odpowiednia konfiguracja eliminuje to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltak Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 S2kCtl to program do obnizania temp w idle sredsnio ok 7-10 stopni Oj to nie zabłysnąłem teraz :) sorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...