lord_gregor Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Mam router od tygodnia, neo+ działa wysmienicie na obu podłączonych komputerach, tylko nie mogę łączyć się teraz z sieciami p2p. Przeczytałem, że wystatrczy mieć aktywne UPnP by router automatycznie przekierował odpowiednie porty dla danego programu, więc zastosowałem się do podanych wskazówek http://fp.mgillespie.plus.com/upnphelp.htm W tym linku zrobiłem wszystkie kroki tak jak trzeba jak sądzę ale cały czas nie działa mi ta opcja wyglada to tak: Czy macie jakiś pomysł jak to rozwiązać? Wersja mojego routera to System Name : router RAS F/W Version: 3.40(WS.1)a10.14.2.21 | 7/14/2004 DSL FW Version: TrendChip, FwVer:2.21.4_A_SI HwVer:T36.F20_1.1 Standard:Multi-Mode Jeżeli to mój router jest jakiś ubogi to czy wiecie jak przekierować te porty, gdyz w necie nie ma instrukcji dla wersji mojego modemu, a to menu wyglada tak: Bardzo wdzięczny będę za wszelką pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 sprobuj najpierw DMZ wlaczuc i zobacz czy jest ok jesli tal no problem masz tu otwarte forwarding Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord_gregor Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 A nie wiesz może jak mam ten DMZ włączyć? Za bardzo nie widzę w opcjach takiej funkcji choć w instrukcji ogólnikowo jest napisane że urządzenie ma funkcje virtual server z możliwością skonfigurowania DMZ... tyle ze ja nie wiem jak tę strefę skonfigurować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 nie trzeba konfigurowac tylko wlaczyc a gdzie jest to u ciebie sorki ale nie wiem musisz manual pociagnac albo przejzec wszystkie opcje administracyjne na routerku DMZ przekierowuje wszystkie porty na raz waz pod uwage ze nie kazda aplikacja potrafi skorzystac z Universal Plug & Play :( czyli musisz to zrobic recznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord_gregor Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Dzięki, ale chyba nie obejdzie się bez pomocy technicznej bo w users manual tylko wspomnieli ze dana opcja jest, nie wysilili się jednak zeby w aplikacji routera dać do niej jakikolwiek odnosnik :) Co do ręcznego ustawiania UPnP to na szczęście dc ma odpowiednia opcję ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...