igomako Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 otoz mam pytanie - jakie sa dozwolone pozycje pracy nagrywarki dvd? posiadam liteona sohw-1653 i jestem w trakcie planow moda. no i chce wiedziec czy gdybym ustawil napędy: 'bokiem' (tacka pionowo, przesuwa sie poziomo(np zamyka w lewo, otwiera w prawo)) bądź na 'tyłku' (tacka pionowo, przesuwa sie pionowo (otwiera w gore, zamyka w dol)) to czy spowoduje to jakies problemy w jej pracy, zniszczy ja, skroci zywot badz cokolwiek...? czekam na odpowiedzi, bo nie chce stracic napędu :) te same pytania chcialbym zadac propo nagrywarki cd... tez liteona, ale nie pamietam jakiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 do pracy bokiem, producenci w samej tacce montowili takie zaczepy zeby plyta nie wypadala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Z praca bokiem powien sobie poradzic kazdy naped wyprodukowany w ciagu ostatnich 3 lat. Testowalem to pare razy z napedami roznych producentow i nie bylo zadnych niespodzianek - wszystkie pracowaly bez zarzutu. Co do pracy "na tylku" to juz nie jestem taki pewien, bo tego nie sprawdzalem. Tak jak patrze teraz na tacke mojego DVD-RW to te lapki ktore maja trzymac plyte zeny nie wypadala przy pracy w pozycji bocznej sa ustawione w kwadrat (znaczy sie sa w rownych odleglosciach od siebie). Teoretycznie wiec nie powinno byc roznicy miedzy praca bokiem a praca "na tylku" bo lapki beda dzialac tak samo, ale to tylko teoria - sam nie sprawdzalem. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 wyglada na to ze jednak nie da sie postawic napetu na tylku - łapki wtedy nie trzymaja plyt, sa nawet specjalne ograniczenia zeby na pewno nie trzymaly... czyli pozostaje wersja 'na boku' co mnie w sumie cieszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...