Skocz do zawartości
igomako

Pozycja Pracy Nagrywarki Devede ;p

Rekomendowane odpowiedzi

otoz mam pytanie - jakie sa dozwolone pozycje pracy nagrywarki dvd? posiadam liteona sohw-1653 i jestem w trakcie planow moda. no i chce wiedziec czy gdybym ustawil napędy:

'bokiem' (tacka pionowo, przesuwa sie poziomo(np zamyka w lewo, otwiera w prawo))

bądź

na 'tyłku' (tacka pionowo, przesuwa sie pionowo (otwiera w gore, zamyka w dol))

to czy spowoduje to jakies problemy w jej pracy, zniszczy ja, skroci zywot badz cokolwiek...?

czekam na odpowiedzi, bo nie chce stracic napędu :)

te same pytania chcialbym zadac propo nagrywarki cd... tez liteona, ale nie pamietam jakiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z praca bokiem powien sobie poradzic kazdy naped wyprodukowany w ciagu ostatnich 3 lat. Testowalem to pare razy z napedami roznych producentow i nie bylo zadnych niespodzianek - wszystkie pracowaly bez zarzutu.

Co do pracy "na tylku" to juz nie jestem taki pewien, bo tego nie sprawdzalem. Tak jak patrze teraz na tacke mojego DVD-RW to te lapki ktore maja trzymac plyte zeny nie wypadala przy pracy w pozycji bocznej sa ustawione w kwadrat (znaczy sie sa w rownych odleglosciach od siebie). Teoretycznie wiec nie powinno byc roznicy miedzy praca bokiem a praca "na tylku" bo lapki beda dzialac tak samo, ale to tylko teoria - sam nie sprawdzalem.

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi