girlclockmaster Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Witam Was! Jestem tu NOWA, tak - kobieta. :D Od zawsze fascynowały mnie gry komputerowe i sprzęt, ale teraz odkąd mam mniej czasu na zabawę wypadłam troche z nowinek i rozwiązań technicznych. Co warto za jaką cenę. Proszę was, szczególnie do tych doświadczonych w sprzęcie graficznym pytanie kieruję, POMÓŻCIE mi wybrać kartę graficzną tak do 900zł . Z góry zaznaczam, że wszelkie ATI odpadją. :mad: Przekonywujące i bezawaryjne jak na razie były i są dla mnie Karty Ge_force. Z Ati Radeonem już miałam niemiłe doświadczenia. I szkoda nerów. Dużo kart widzę na allegro, sprzedawcom w sklepach też nie ufam bo babie to można coś wcisnąć a z aleggro to boję się, że to tylko chwyt reklamowy. Pomóżcie mi, jak model GeForce'a i jakiej firmy za taką kaskę byłby na prawdę dobry. Overclocking w moim przypadku nie jest aż tak trudnym wyzwaniem, ale jednak wolałabym dobrą kartę, która nie będzie wymagać podkręcania z szyną pamięci min. 128bit, najlepiej 256bit pamieć. i 128MB Video memory lub więcej. Nigdy (2x64bit memory)!!, tak żeby sobie pograć bez nerwów :angry: , że coś sie szarpie w nowe gry w normalnej 1024/768x32bit rozdzielczości. Aktualnie posiadam dwie karty Ge_force. FX5700 ASUSA i niemodowalnego, bez możliwości odblokowania dodatkowych potoków GF6200Winfast'a, gdzie tylko taktowanie pamięci umiem podnieść 500@ 840 a zegara udało mi sie podnieść tylko po wgraniu bios'a z 6600. ale i tak nie wiele 350@397. Nie dało to takich rewelacyjnych efektów. 3dmark 2001 - 8800pts, 2003 - 3100pts i w 2005 masakra 1400pts. Faceci, pomóżcie ciemnej babie :mur: . Przez te studia i pracę zaniedbuję swoje hobby :angry: . Gram właśnie w Prince of Persia 3 The2Trones. Kocham gry tej serii. I denerwuje mnie jak chwilami w cieższych miejscach minimalnie mi zwalnia. A obniżyć rozdzelczości ani mi się śni. To ma wyglądać!!. Więc do dzieła chłopaki, na pewno sie jakoś odwdzięcze ;) może fotką maniakalnej graczki :-P :rolleyes: Moja konfiguracja sprzętowa Płyta główna AsRock P4V88+ Procesor mam cienki :cry: Celeron 2,4 @ 2,7 Winfas Gf6200 350/500 @ 397@840 256MB i 128bit(2 x 64bit) pamięć. Złom. RAM 2 kości po 512 MB 400/166 Win XP , service pack 2 z wszystkim poprawkami i aktualizacjami. I na pewno nie zawszony!! Z góry dziękuję!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 noo więc do 900 zł polecam tą karte http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76644110 bez problemu zagrasz na niej we wszystkie dostępne gry ponoć lepsza od Geforca 6800 , procesor nie jest taki zły sam posiadam Celeron D 2,4 który kręci się na 3GhZ bez żadnego problemu... a co do fotki bardzo chętnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) A jaki masz zasilacz, bo jak kupisz nową grafe może być bum i konieczność wydania kasy na nowego kompa. Ouara wybacz, ale może i tak jest, grafa jak najbardziej dobra. Edytowane 12 Grudnia 2005 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Jeżeli nie ati to na pewno gf6800 poniżej nie ma co schodzić. EDIT: Grzechu proszę Cię wyluzuj z zasilaczem, przejrzyj soboie swoje ostatnie posty. robisz nie monotematyczny zakup zasiłki często idzie w parze z nową grafą, ale sqp sie na temacie EDIT2: http://forum.purepc.pl/Nvidia-GeForce-6800...tra-t85524.html Edytowane 12 Grudnia 2005 przez Ouara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Bunioslaw1 dobrze radzi... x800GTO wymiata GF6600GT, a także większość 6800LE (które nie są zmodowane), a cena jest dość korzystna... Natomiast na temat zasilatora - otwórz obudowe i looknij, koniecznie powiedz jaka firma [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 zasilacz PGF 400 .. w zupełności wystarczy do kompa girlclockmaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
girlclockmaster Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Bunioslaw1 dobrze radzi... x800GTO wymiata GF6600GT, a także większość 6800LE (które nie są zmodowane), a cena jest dość korzystna... Natomiast na temat zasilatora - otwórz obudowe i looknij, koniecznie powiedz jaka firma [; No zasilacz to jeśli chodzi o firmę to jakaś chyba badziewiacka jest. Moc 400W . Firma COLORSit for Intel and AMD. Póki co nie było z nim problemów. Myślicie, że może wybuchnąć?. Już raz mi kiedyś strzelił jeden , ale na szczęście TYLKO zasilacz. Ale to było w starym komputerze i inny zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poodel69 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Ja kupiłem za 780 zł to co mam w opisie - 6800LE@GT i jestem bardzo zadowolony i polecam of korz:D A zasiłka nie powinna paść,jak nie będziesz podkręcać... W razie czego możesz się sądzić z producentem zasilacza, aczkolwiek ja dla bezpieczeństwa zainwestowałbym chociaż w Modecoma 350GTF - ładnie trzyma napięcia i niedrogi, a taki sprzęt jak twój utrzyma (mój utrzymuje nawet po o/c) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Ja bym na Twoim miejscu zmienił bym też zasilacz, na Delte, Fortona, Huntkeya 350W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 6800gt i to z 256mb na pokładzie kup sobie na allegro, lub 6800 z 256mb ale modowalną, zasilacz na allegro 400 fortrona na przykład ten http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=74995917 nie ma sie co oszukiwać karte graficzna 16 potokowa troche prądu żre i i lepiej nie ryzykować utraty zestawuz powodu zasilacza jeśli cie nie stać na 400 kup chociaż taką 350 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=76905963 ale ta 400 to zasilacz na latai napewno lepsza niż chieftecza ponad 200zł. w sklepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeN Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Moja propozycja jeśli to ma być NV GALAXY GeForce 6800 128MB DDR/256bit TV/DVI AGP ( Glacier ) - cena ok 750PLN brutto, nic słabszego chyba nie warto 6800GT raczej będzie trudne do zdobycia, a powyższy model posiada konkretne chłodzenie wiec powinien nienajgorzej się kręcić. Jesli chodzi o zasiłke to sądze że nie będzie zbyt dużej różnicy między tym co masz obecnie a tym Fortonem. Wg mnie jak inwestować w zasiłke to konkretną, jakiegoś Tagana albo Anteca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...